Boks selekcija Srbije na „Zlatnom gongu“ u Makedoniji

Međunarodni bokserski turnir, 47. „Zlatni gong“ koji se tradicionalno održava u Skoplju ugostiće i boks selekciju Srbije koja se već 13 dana nalazi na pripremama u Makedoniji

  • 0

„Zlatni gong“ biće finalna provera naših boksera pred njihov dolazak u beogradsku Štark Arenu u kojoj će 25. novembra 2017. biti održano finale „Zlatne rukavice“, dok su kvalifikacije rezervisane za 23. i 24. novembar u sali Mala Arena.

Iz Makedonije reprezentacija Srbije odlazi na Zlatibor gde će sve do 22. novembra nastaviti sa brušenjem forme za veliko takmičenje koje ih očekuje u prestonici naše zemlje.

Na pripremama učestvuju reprezentativci: Veljko Gligorić (kategorija do 56 kg), Lazar Stanojević i Damjan Grmuša (do 64), Petar Stošić i Nikola Živanović (do 69), Stefan Panić i Aleksa Marković (do 75), Nikola Stevanović i Filip Stanković (do 81) i Vladan Babić (kategorija 91+) , pod vođstvom trenera Tomislava Antelja i pomoćnog trenera Maneta Marčete.

- Imamo dovoljno vremena da maksimalno spremni dočekamo predstojeće mečeve, ali uprkos tome intenzivirali smo rad na treningu. Prvi put nakon tri godine naša reprezentacija je otišla na pripreme, zato se ovim putem zahvaljujemo novom predsedniku srpskog Boks saveza Nenadu Borovčaninu koji nam je omogućio ove pripreme.

Foto: Marko Todorović

- Imamo sjajne uslove za rad, nešto ovako nam je bilo potrebno, da smo svi zajedno, da naporno i vredno radimo, ali i da se družimo, jer ovaj sport je plemenit i on spaja ljude.

- Očekuje nas najpre „Zlatni gong“ a zatim i nama veoma važan boks spektakl „Zlatna rukavica“ koja se prvi put u 60. Godina dugoj istoriji održava u beogradskoj Štark Areni. Pripremamo se maksimalno ozbiljni i apsolutno ništa ne prepuštamo slučaju. Pripreme teku u sjajnoj atmosferi, po planu i programu treninga koji su napravili naši savezni treneri Antelj i Marčeta.

- Osnovni cilj ovih treninga je ima održavanje postojeće forme svih nas takmičara i otklanjanja grešaka koje su uočene na sparing mečevima. Do „Zlatne rukavice“ imamo još dve nedelje, treninzi će biti manjeg inteziteta gde ćemo akcenat staviti na taktičko-psihološkoj pripremi. Siguran sam da ćemo svi maksimalno pripremljeni i da ćemo dati svoj maksimum u ringu što će, nadam se, biti dovoljno za ostvarenje novih pobeda i novog napretka na rang listama” – rekao je Stefan Panić, reprezentativc Srbije u poluteškoj kategoriji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA