Goreće „Štark Arena“ za Zlatnu rukavicu

Mnoge javne ličnosti doći će da podže tradicionalnu manifestaciju koja se održava u najvećoj dvorani u Srbiji

  • 1

Odavno u Srbiji jedan bokserski spektakl nije pobudio takvo interesovanje publike i sportske javnosti kao turnir „Zlatna rukavica“ koji se održava ovog vikenda u „Štark Areni“. Ova jubilarna šezdeseta, okupila je boksere iz dvadeset zemalja iz celog sveta, među njima i selekcije Kine i Rusije.

Predsednik organizacionog odbora „Zlatne rukavice 2017“ je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, pod čijim pokroviteljstvom se i održava ovaj spektakl.

Zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Beograda ulaz je besplatan za sve ljubitelje plemenite veštine.

Veliko interesovanje publike privuklo je prisustvo legendi ex Jugoslavije. Mirko Puzović je predsednik žirija, u u kome su jos velikani ringa Dragomir Vujković, Ace Rusevski, Milivoj Labudović, a posebno je iznenađenje dolazak Damira Škara posle 28 godina. On je osvajač olimpijske medalje u Seulu.

Pored ringa je bio i Ivan Tasovac, direktor filharmonije, a za finale se najavljuju mnoge licnosti iz javnog, kulturnog i sportskog života Beograda.

Foto: Promo

Posebno interesovanje pobudio je nastup ruske reprezentacije, trenutno najbolje selekcije na svetu, predvodjene kapitenom Vladimirom Uzanovim, velikom nadom Ruskog boksa.

Finale je na programu 25. novembra 2017. sa početkom od 19 časova u beogradskoj "Štark Areni".

Škaro je neposredno po sletanju na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ izjavio:

Foto: Promo

- Ovo je za mene dirljiv momenat, susret sa drugovima iz reprezentacije nekadašnje Jugoslavije. Posle toliko godina sam se video sa Rusevskim, Vujkovićem, Puzovićem i Labudovićem. Zajedno smo trenirali, borili se litre znoja prolivali na pripremama, a onda se borili za medalje.

- I sada nas povezuje ista stvar kao pre trideset godina, a to je Zlatna rukavica - rekao je Škaro.

U kvalifikacijama teškasi su oduševili beogradsku publiku, a Babić je vec izborio nastup u finalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sretko

    24. novembar 2017 | 23:46

    Kako dozvoljavate tom Škari koji je zlo zla, strasno losa osoba, da dolazi u našu Srbiju? Taj zlotvor je svih godina toliko pljuvao sav Srpski narod, da je to nepojmljivo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA