"SNOWBOWL" PO CENI OD $500.000: Zašto će sneg u Bufalu koštati šutera Koltsa stana na Vračaru (VIDEO)

Sneg koji je vejao tokom čitavog meča između Bilsa i Koltsa na stadionu "Nju Era Fild" u Orčard Parku učinio je ovaj meč daleko zanimljivijim za gledanje nego što bi on u normalnim okolnostima bio i doneo mu naziv "Snouboul". Ali, takođe je doveo do toga da je bilo praktično nemoguće izvoditi šuteve za fild gol. Kakve to veze ima sa pola miliona dolara? Pa...

  • 0

Istoričari se poslednjih decenija jako zanimaju za uticaj koji su vremenske prilike imale na tok zbivanja u bližoj i daljoj prošlosti, i to je, moramo priznati, jako uzbudljivo polje istraživanje jer u jednačinu uvodi direktnu intervenciju neke "više sile".

Jedan sneg koji je pao početkom oktobra meseca 1941. godine koštao je Nemački rajh trijumfa nad Sovjetskim Savezom, ali jedan skoriji sneg — koji je ludački padao ovog vikenda na prostoru severoistoka Sjedinjenih Američkih Država, konkretno u Bufalu na krajnjem zapadu savezne države Njujork — mogao bi Adama Vinatijerija, šutera Indijanapolis-Koltsa, da košta pola miliona dolara.

Sneg koji je vejao tokom čitavog meča između Bilsa i Koltsa na stadionu "Nju Era Fild" u Orčard Parku učinio je ovaj meč daleko zanimljivijim za gledanje nego što bi on u normalnim okolnostima bio (Koltsi su jedna od gorih ekipa u ligi), i doneo ovom meču naziv "Snouboul" (prethodno dodeljen mečevima između Mičigena i Ohajo-Stejta 1950, Pekersa i Bakanirsa 1985. te Patriotsa i Rejdersa 2002. godine).

Međutim, sneg je doveo do toga da je bilo praktično nemoguće izvoditi šuteve za fild gol. Kakve to veze ima sa pola miliona dolara? Pa, Vinatijeri ima ugovor sa Koltsima po kojima dobija bonus od $500.000 ako mu procenat šuta za tri poena bude najmanje 90 odsto. Pre meča sa Bafalom imao je 95,7 odsto. Posle njega? 88 odsto. Promašio je, naime, dva pokušaja za fild gol, iako je pogodio jednu konverziju za dodatni poen.

Da bi prešao preko granice od 90 odsto uspešnosti i stavio sebi u džep dodatnih pola miliona, Vinatijeri mora u naredne tri utakmice protiv Bronkosa, Rejvensa i Teksansa da postigne barem pet fild golova a da ne promaši nijedan. Trenutno ima 22 gola iz 25 pokušaja.

Da li će imati šanse da pređe crtu? Statistika mu ide u prilog, budući da u proseku šutira dva puta po meču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA