≫ 

Sa Hrvatima smo dobri drugovi, jedemo isti hleb, a drugi stvaraju sukobe: Kapiten rukometaša Srbije smiruje tenzije!

Srbija na startu šampionata u petak od 20.30 sati u Splitu igra protiv Hrvatske.

  • 1

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Žarko Šešum izjavio je da se nepotrebno digla medijska frka uoči utaklmice protiv Hrvatske na startu Evropskog prvenstva, ali da je to donekle razumljivo jer je taj derbi u svim sportovima specifičan.

>>>> Petorica rukometnih asova, koji su redovno pobeđivali Hrvate, savetuju: Ratnički i bez mržnje!

-To nama ne stvara neku dodatnu tenziju, niti opterećenje. Tenzija sama po sebi postoji na startu svakog velikog takmičenja. Nadam se i ubeđen sam da će na terenu biti sve sportski i fer između nas.

- Biće poseban doživljaj igrati u takvoj atmosferi. Prva utakmica donosi samo dva boda, ništa više. Nije kraj sveta šta god da se desi. Drgačije je bilo pre pet godina kod nas u Beogradu, bilo je polufinale", rekao je Šešum za sajt RSS.

Prinstkrin: Youtube

On je dodao da su srpski i hrvatski igrači pre svega prijatelji, a potom rivali.

- Puno nas igra zajedno ili često jedni protiv drugih. Uvek je fer i sportski, najnormalnije moguće. Puno igrača živi zajedno, jede isti hleb. Više se u medijima stvorila tenzija. Biće na terenu varnica i svega, ali sve u sportskim okvirima".

Šešum, jedan od najiskusnijih u srpskom timu jer mu je EP u Hrvatskoj osmo veliko takmicenje, istice da je osnovni cilj proći u drugi krug.

- Nadam se da ćemo uspeti posle nekoliko takmičenja na kojima nismo. Neće nam biti lako. Švedska je ozbiljna reprezentacija, opet su u naletu. Igrali su četvrtfinale Svetskog prvenstva u Francuskoj, naleteli na domaćina, a ko zna gde bi im bio kraj. Uvek su nezgodni, ma u kom sastavu bili.

- Na Islandu je rukomet broj 1, ni manje zemlja, ni više rukometaša. Imaju specifičan stil sa puno trčanja, verovatno nas čeka i neka ofanzivna odbrana. Sve utakmice biće na jednu loptu, nadam se da će neka prevagnuti na našu stranu i da prodemo grupu", poručio je Šešum.

Srbija na startu šampionata sutra od 20.30 sati u Splitu igra protiv Hrvatske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasasasa

    11. januar 2018 | 22:17

    "Evropsko prvenstvo", Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Makedonija, da li bi bilo interesantno da se igra a da postoji reprezentacija Yugoslavije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA