≫ 

Buđenje rukometaša: Srbija pobedila Island

Srbiju jedan pogodak delio od direktnog prolaza dalje

  • 42

Rukometaši Srbije pobedili su Island 29:26 u okviru 3. kola grupe A na Evropskom prvenstvu što joj nije bilo dovoljno da se direktno plasira dalje. Do prolaza možemo samo ako Švedska pobedi domaćina Hrvatsku. 

Srbiji je bila potrebna pobeda od barem 4 gola prednosti kako ne bi morala da čeka večernju utakmicu Hrvatske i Švedske. Imao je Nenadić priliku da odvede Srbiju direktno dalje ali golman Islanda zaustavio njegov udarac sa distance.

Četa Jovice Cvetkovića dobro je krenula u odlučujući meč na prvenstvu, igralo se gol za gol celo prvo poluvreme. Cupara je ponovo branio sasvim solidno ali je i golman Islanda zaustavljao brojne šuteve Orlova. Na poluvreme se otišlo rezultatom 12:12.

Drugo poluvreme počelo je loše za naše reprezentativce. Vrlo brzo Island je napravio razliku od 3 gola koju su naši nekako uspevali da održe.

Do 50. minuta rezultat je bio 24:24. Usledio je tajmaut Cvetkovića posle kog su naši podigli nivo igre, pre svega, u odbrani. Lopta je konačno dolazila i na krilne igrače što je dalo odličan rezultat. Na 27 sekundi pre kraja imali smo +3. Selektor Islanda zatražio je tajmaut kako bi pametno iskoristio preostalo vreme i sačuvao rezultat koji ih vodi dalje.

Napetost je trajala do poslednjeg sudijskog zvižduka. Zanimljivo je to da Island poslednja 4 minuta nije postigao gol, a tako je bilo i posle minuta pauze. Sačuvali smo gol i krenuli u poslednji napad, do kraja je ostalo 7 sekundi pa je i naš selektor Cvetković tražio minut odmora. Na žalost, Nenadić je promašio šut za veliku pobedu. Ostalo je 29:26.

Utakmica Hrvatske i Švedske igra se od 20.30 časova i samo trijumf Šveđana garantuje Srbiji 3. mesto u grupi koje vodi u nastavak takmičenja.

Foto: Guliver/Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

SRBIJA - ISLAND 29:26 (12:12)

Srbija: Cupara, Ivanišević, Šešum 5, Vujić 2, Dukić, Beljanski, Nenadić 3, Radivojević 5, Marković, Đorđić 1, Ilić 4, Crnoglavac, Jovanović 3, Zelenović 4, Marsenić 2, Obradović

Island: Gustavson, Bjorgvinson, Kristjanson 4, Palmarson 4, Karason 3, Halgrimson, Atlason, Elison, Sigurdson 8, Gislason, Gudmundson 4, Magnuson, Gunarson A 3. T, Arnarson, Gunarson B. M, Smarason

TOK MEČA

PRVO POLUVREME 12-12 :

Krenulo se gol za gol, ali smo mi bili taj tim koji je morao u dva navrata da juri izjednačenje (2:2), da bi Zelenović doneo preokret oštrim šutem sa boka.

Sevnula je i kontra Ilića za 4:2, ali je uzvratio Sigurdson, iako je malo nedostajalo da Cupara odbrani.

Ipak, žilavi Islanđani su održali egal i sedmercem Gunarsona izjednačili na 5:5, a novih +2 vratili su Nemanja Ilić i Žarko Šešum.

Malo kasnije je odolela Srbija jednom napadu preko Cupare, ali je izjednačenje na 8:8 bilo neizbežno.

Onda je sa celog terena gađao prazan gol Radivojević i promašio, što su Islanđani iskoristli za preokret na 10:9, uprkos odbranama Cupare.

Tek pri 11:10 za severnjake, Cvetković je presekao tajm-autom, kada je isključen Smarason, pauza je prijala i viđen je gol Stefana Vujića sa šest metara.

Probio je i Šešum zatim blok za 12:11 sa distance, Cupara je odbranio sedmerac, ali se na pauzu otišlo sa 12:12.

Čak šest golova dao je Sigurdson u prvom poluvremenu, dok je Zelenović predvodio naš tim sa tri gola.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

DRUGO POLUVREME: 

Prvi napad i prvi gol za Srbiju. Ali, kako dobra odbrana naših nije materijalizovana u kontri, usledio je gol Palmarsona. Rezultat je 13:13,  ponovo se igra gol za gol. Srbija ima igrača više.

Neopreznost naše odbrane koriste Islanđani. Primamo gol sa igračem više, za 14:13.

Ponovo smo u situaciji da jurimo prednost. Šešum pogađa i smenjuje na -1, ali  posle dobre odbrane promašujemo čist zicer i primamo gol. Golman Islanda sakupio je 13 odbrana pa je trenutno 17:15.

Island sa pola gasa povećava na +3, a Šešum bombom sa 9 metara ponovo vraća rezultat na istu razliku, 18:16.

Posle deset minuta igre u drugom poluvremenu Srbija gubi 20:17. Vodio je Island i +4 ali je Zelenović nekako ugurao loptu u gol.

Imamo igrača više. Lopta je konačno došla do Radivojevića  koji lako postiže pogodak za 21:18.

Sedmerac za Srbiju, Petar Nenadić, koji je najavio povlačenje iz reprezentacije, ponovo smanjuje rezultat na pristojnih -2 razlike. Sada je 21:19.

Nenadić fenomenalnim dalekometnim udarcem daje gol koji sudije poništavaju zbog koraka. Usledila je brza kontra Severnjaka za 23:21.

Šešum krade loptu i postiže pogodak koji daje nadu Srbiji, 23:22.

Nerešeno! Naši idu na sve ili ništa 24:24. Cupara sakupio 9 odbrana. Do kraja utakmice još 10 minuta.

Lopta je u našim rukama. Cvetković traži tajmaut.

Srbija ponovo vodi! Tajmaut je dao rezultat, 25:24! Do kraja još 7. minuta.

Islandjani sa krila utakmicu ponovo dovode u egal, 25:25.

Sedam metara za Srbiju, na liniji je Ilić koji vraća prednost 25:24.

Neverovatan gol Islanda, za špice, igrač se bukvalno bacio na odbijenu loptu, Cupara je bio na zemlji i nije uspeo da reaguje. Ipak, već u sledećem napadu ponovo stižemo do vođstva 27:26.

Odlična odbrana Srbije otvorila je prostor za kontru koju realizujemo. Branimo se sve bolje i polako podižemo prednost 28:26.

Srbiju minut deli do druge faze. Gol sa krila, vodimo +3. Tajmaut za Island.

Odbranili smo se. Cvetković uzima tajmaut posle kog Nenadić na 7 sekundi pre kraja promašuje šut sa distance.

KRAJ MEČA: 29-26

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gojko

    16. januar 2018 | 20:32

    Ako treba zavisiti od drugih najbolje je put pod noge pa kući

  • Milojko

    16. januar 2018 | 19:34

    Pa kako da igraju nasi kad su zavezani. Ima li bre neko da ih odveze.

  • Davor

    16. januar 2018 | 19:24

    Na kraju poluvremena 12-11 i napad, e sad umesto da zabijemo i na pokuvreme odemo sa 13-11 bezveze sut, kontra i zavrsi 12-12. To je bio kraj utakmice za nas...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA