≫ 

Vanja Grbić dobija od Vojvodine zaostalu stipendiju iz 1993. godine

Legendarni odbojkaš Srbije odrekao se kamata za sve ove godine čekanja

  • 0

Odbojkaški klub Vojvodina i nekadašnji igrač Vanja Grbić potpisali su protokol koji podrazumeva izmirivanje obaveza iz 1993. godine, prenosi portal 021.rs.

Međutim, kolika su tačna dugovanja prema jednom od najtrofenijih srpskih odbojkaša, predsednik Upravnog odbora kluba Dragoljub Zbiljić, nije želeo da otkrije.

- Mogu vam reći da bi dug od 1993. do danas, da je Vladimir Grbić insistirao i na obračunu kamata, mogao da bude i duplo veći. Dve velike usluge klubu je učinio Vladimir Grbić, a to je otpisivanje kompletne kamate za period trajanja duga i otpisivanje trećine iznosa duga. Ostale su još dve trećine, jedna trećina je plaćena danas. Ostala trećina obaveza će biti isplaćena do kraja 2018. godine, a mi ćemo se truditi da to bude i ranije - poručio je Zbiljić.

Vanja Grbić je rekao da ga je poziv kluba prilično iznenadio, kao i da je "apsurdno da se dve odbojkaške institucije, jedna igračka, druga klupska, razmimoilaze oko stvari kojima se konačno vidi kraj".

- Mislim da ne treba puno da se priča o tome koliko je važno da OK Vojvodina bude tu gde bi trebalo da bude, a vidim da smo na jako dobrom putu.

- Jer pravi klub, ako želite da vidite kako izgleda pravi klub na svetskom nivou, jeste ono što je Vojvodina krenula da radi. Novi Sad je grad odbojke i grad mora da stane iza kluba. Ja se nadam da će se Vojvodina vratiti na staze kada je bila neprikosnovena i kada je iza sebe imala ozbiljnu bazu i ceo grad, kada je to bio pokret, a ne samo klub - rekao je Grbić.

Vanja Grbić je za Vojvodinu nastupao tokom dve sezone, 1988/89. i tokom 1991/91, kada je Vojvodina bila klupski prvak države.

OK Vojvodina ima neizmerene obaveze prema još nekoliko bivših prvotimaca kao što su sadašnji sportski direktor Slobodan Boškan, a tu su i Đula Mešter i Vasa Mijić. Ipak, Zbiljić ukazuje da dugovanja prema njima nisu "ni 20 odsto obaveza koje je klub imao prema Grbiću", te da će i to biti isplaćeno tokom ove godine.

VIDEO: Pogledajte intervju sa Vanjom Grbićem o ishrani i treningu dece:

(Telegraf.rs/021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA