≫ 

Rukometni turisti neslavno završili Evropsko prvenstvo! Ubedljiv poraz Orlova za kraj i dno tabele!

Pet poraza i jedna pobeda učinak su Orlova u Zagrebu

  • 45

Rukometna reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu u Zagrebu. Sve je završeno onako kako je i počelo, ubedljivim porazom! Ovoga puta i od Belorusije sa 32:27 pa je naša reprezentacija kao poslednja u grupi završila drugi deo takmičenja.

Epilog čitavog Evropskog prvenstva za naš tim tako je jedna pobeda i pet poraza!

Jedino dobro sa ovog prvenstva bila je upravo ta pobeda protiv Islanda, koja nam je spletom rezultata i ubedljivog poraza Hrvatske od Švedske omogućila Orlovima plasman u drugu fazu, gde smo ipak služili drugima za popravljanje gol razlike.

Upravo to nam je omogućilo lakšeg rivala u baražu za Svetsko prvenstvo koje je na programu 2019. godine u Danskoj.

U našem timu najbolji su bili Petar Nenadić i Vanja Ilić sa po 4 pogotka, dok se kod Belorusa istakao Puhouski sa 8 golova. Ponovo su golmani bili naša slaba tačka, pošto su zajedno sakupili ukupno 7 odbrana - Cupara pet, a Ivanišević dve.

Foto: Tanjug/AP

Za razliku od njih, golman Belorusije je briljirao i imao čak 20 odbrana, kao i jedan sedmerac. Naš tim ponovo je, kao i u većini mečeva bio bez volje i pao je već na startu nakon što su Belorusi stigli do +4 u uvodnim minutima meča. Tu predost su konstantno čuvali, a delovalo je u nekoliko navrata da rukometaši Srbije jedva čekaju da se agonija završi i da konačno mogu da se vrate sa prvenstva Evrope.

Očigledno će posle ovog Evropskog prvenstva morati ozbiljno da se analizira stanje u našem rukometu i da je očigledno vreme za konkretnije sistemske promene, kako ubuduće rukometaši ne bi bili puki turisti, već i ozbiljni takmaci najboljim ekipama sveta.

VIDEO: Pogledajte kako su hrvatske seksi čirlidersice zabavljale publiku na Evropskom prvenstvu

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jugom

    24. januar 2018 | 17:53

    Najsramotniji nastup na velikom takmičenju reprezentacije Srbije.Takav indolentan odnos prema nacionalnom dresu još nije viđen.U današnjoj utakmici Matsenić postiže pogodak, Bjelorusi kreću sa centra, postižu pogodak, a on na pola terena od svog gola.Mnogo više se nervirala publika i gledaoci ispred TV ekrana nego igrači na terenu.Sramotno! Izgleda, da gospoda brigu vode o klubovima u kojima igraju.Nastup za reprezentaciju ih ne zanima.

  • TETAK

    24. januar 2018 | 17:53

    ,, Orao pao.,Orao pao,''.

  • Goran Veselinović

    24. januar 2018 | 17:57

    Vi veze nemate. Nudite tešenje smenu Marjanovića koji je otišao iz Saveza 2014 godine, posle osvajanja srebrnih medalja na evropskom i svetskom prvenstvu. Predsednik je Božidar Djurkovič. Ali vas to i ne zanima nego mlatite ko po narudžbi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA