≫ 

Dobio je šansu posle povrede najboljeg igrača, a onda je Filadelfiji doneo prvi Superboul: Najlepša priča NFL sezone! (FOTO) (VIDEO)

Kvoterbek Filadelfije Iglsa Nik Fols junak Superboula u Minesoti

  • 12

Ekipa Filadelfija Iglsa osvjila je prvi Superboul u svojoj istoriji, fenomenalnom pobedom nad Nju Ingland Petriotsima 41:33 u Mineapolisu!

>>> Američki kvoterbek ponosan na srpsko poreklo, ali je tek sada pokazao tetovažu krsta i slova na ćirilici (VIDEO)

Junak meča bio je doskorašnji rezervista Nik Fols kvoterbek Filadelfije koji je predvodio svoj tim fenomenalno. Iglsi su imali 12 razlike u prvom poluvremenu, a čak 22:12 na na velikoj pauzi.

>>> Sve puca uoči Superboula: Koga briga za Brejdija i družinu, od ovih cica se koči vilica pred najveći sportski događaj u Americi (FOTO)

Foto: AP/Tanjug

Na velelepnom pokrivenom stadionu u Mineapolisu, više od 70.000 gledalaca na tribinama, a preko TV ekrana desetine miliona u SAD i širom sveta, mogli su da uživaju u spektakularnom meču, u kome su Iglsi, u duelu sa najboljom ekipom NFL-a u ovom veku, zasluženo došli do prvog Superbola i prve titule posle 1960. godione.

Utakmicu, u kojoj su dominirali maštoviti i raznoliki napadi obe ekipe, odlučila je ipak jedan izvanredna odbrana.

Pri vođstvu Filadelfije 38:33, lopta je bila u posedu Patriota, koji su, predvođeni legendarnim, 40. godišnji kvoterbekom Tomom Brejdijem, imali više nego dovoljnih dva minuta do kraja da postignu tačdaun i ostvare šesti trijumf u Superboulu.

Foto: AP/Tanjug

Međutim, dva minuta i devet sekundi pre kraja odbrana Iglsa je uspela da izblokira pokušaj dodavanja Brejdija, osvoji loptu, da bi potom Filadelfija iz akcija koje su sledile, minut i pet sekundi pre kraja realizovale šut za tri poena sa 46 jardi i stigla do konačnog trijumfa 41:33.

Inače, Nik Fols je tek u finišu regularnog dela sezone dobio priliku u Iglsima nakon povrede Karsona Venca, koji je sa 33 TD bio glavni favorit za MVP priznanje.

Fols je zabeležio je tri pobede u plej-ofu i ušao u istoriju i bio MVP Superboula.

Brejdi je bio tragičar u svom statitički najboljem SB u karijeri u kojem je oborio rekord finala sa 505 jardi (28/47), a bacio je tri tačdauna bez presečene lopte.

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Carson

    5. februar 2018 | 08:12

    Zasluzili su Iglsi ovaj trofej, jos posle povrede Venca svi su ih otpisali ali je Fols odradio posao legendarno!

  • Bu

    5. februar 2018 | 08:20

    Nije im prva titula,samo je prva u ovom veku. Poslednju su osvojli jos 1960.

  • zvezdas

    5. februar 2018 | 11:04

    Kakva prevara na globalnom nivou , ovo moze da prodje samo u Americi - kladionica odlucila o pobedi - Ameriksnci su neobrazovan i glup narod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA