Dobili smo odgovor zbog čega su naši olimpijci nosili opremu koja podseća na zastavu Rusije

- Kolekcija je dizajnirana pre nego što je Olimpijski komitet Rusije suspendovan, a cilj je bio da dominiraju boje zastave Srbije - ističu za Telegraf iz našeg Olimpijskog komiteta

  • 19
Pjongjang, Juzna Koreja, reprezentacija

Foto: Tanjug/AP

Oprema Olimpijskog tima Srbije za Igre u Pjongčangu izazvala je pažnju jer je mnoge podsetila na skrivenu podršku Rusiji, čijim je sportistima zabranjeno da nastupaju pod svojom zastavom na Zimskim olimpijskim igrama zbog navodnog doping skandala.

Dizajn opreme srpskog tima podsetio je na zastavu rusije, jer je išao upravo tim redosledom - belo, plavo, crveno, a ne obrnuto, kako igleda zastava Srbije.

To je izazvalo i brojne komentare, a tim povodom kontaktirali smo predstavnike Olimpijskog komiteta koji su nam dali objašnjenje dizajna.

- Opremu Olimpijskog tima Srbije, kao i za Olimpijske igre u Riju, dizajnirao je poljski brend 4F. Kolekcija je napravljena specijalno za naš tim i kroz celu kolekciju dominiraju boje zastave Srbije - crvena, plava i bela. Kolekcija je pažljivo i blagovremeno pripremana još pre nego što je Olimpijski komitet Rusije suspendovan i za ceremoniju otvaranja ZOI odabrana je jakna u nacionalnim bojama Srbije sa grbom Olimpijskog komiteta Srbije i velikim ispisom Srbija na leđima i crvene ski pantalone.

- Kompletna kolekcija je dizajnirana sa idejom da se snažno istakne nacionalni identitet naše zemlje na najvećem svetskom sportskom takmičenju i sa namerom da se naši sportisti osećaju prijatno i zadovoljno u opremi Tima Srbija - objasnili su za Telegraf iz OKS.

Daljinac

(D. U./ D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin iz Srbije

    14. februar 2018 | 09:03

    Ovo je sramota za nas, za nas patriotizam, ugled i cast. IZDAJNISTVO u najmanju ruku! Zelim im totalni krah na ZOI i ne pada mi napamet da navijam za njih jer oni za mene nisu predstavnici srpskog sporta. TACKA!

  • Marija

    10. februar 2018 | 15:06

    Boje su naopako, a to znači poraz i baksuzluk.

  • Hm

    10. februar 2018 | 14:50

    Tajna podrsci braći rusiji ... Kad bi rekli da je to podrska rusiji odma bi nas izbacili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA