≫ 

Bez zastave i himne, napadaju olimpijsko zlato: Hokejaši Rusije najveća uzdanica svoje zemlje na Igrama!

Najveća uzdanica Rusije na ZOI biće hokejaši koji su projektovani da budu osvajači zlata

  • 0

Foto: Profimedia/Sputnik

Ruski hokejaši žale što ne mogu da nastupe na Olimpijskim igrama u Pjončangu pod svojom zastavom, već moraju pod olimpijskom, ali veruju da će osvajanje zlata ublažiti tugu. S obzirom na to da NHL američka profi liga nije dala svojim igračima da igraju na ZOI, a Kanada ima najviše igrača u NHL, logično je da su Rusi prvi favoriti za zlato jer imaju kompletan tim koji nastupa u drugoj najjačoj ligi na svetu KHL. Treba reći da su 2014. bili prvaci sveta.

>>> ISTORIJSKO DEMOLIRANJE: Rusi zgazili Turke u hokeju sa 42:0, i to na njihovom terenu! (VIDEO)

Rusi su svesni da je ovo idealna prilika za zlato dok se NHL ne predomisli, a samim tim i osveta MOK-u i  Svetskoj antidoping agenciji zbog maltretiranja.

Podsetimo, nekadašnji SSSR kome je naslednik Rusija, osvojio je sedam zlatnih olimpijskih medalja, a sada Rusi imaju priliku da prvi put dođu samostalno do medalje. Poslednji put su na igrama kao ZND (Zajednica nezavisnih država) nastupili u Albertvilu 1992. i uzeli zlato pobedivši Kanadu.

Selektor Oleg Znarok veruje da tim može do najvišeg stepenika na postolju.

Hokejaši Rusije posle eliminacije sa OI u Sočiju 2014 Foto: AP/Tanjug

- Srebro nam neće biti oprošteno. Ne bežim od toga, ali ako ne uspem, možda promenim grad i državu. Imamo veliku odgovornost, a ekipa još više jer mnogi nisu mogli doći - rekao je Znarok.

Zanimljivo je da ruski tim ima igrače iz samo tri kluba u Rusiji, ali su pod većim pritiskom Kanada, SAD, Češka i Finska, jer imaju više igrača u NHL-u.

Olimpijski turnir u hokeju počinje u sredu 14. februara a Rusija igra prvi meč sa Slovačkom, dok Slovenija igra sa SAD.

Prvi krug ima tri grupe po četiri ekipe, a svi prolaze dalje, ali onda u zavisnosti od učinka i gol razlike formira se tabela od 12 ekipa, četiri najbolje idu direktno u četvrtfinale, a od 5. do 12. mesta razigravaju međusobno za ulazak u osam najboljih.

Grupa A

Kanada, Češka, Švajcarska, Koreja

Grupa B

SIR ( Rusija), SAD, Slovačka, Slovenija

Grupa C

Švedska, Finska, Norveška, Nemačka

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA