Najtrofejniji trener Zvezde preuzeo Partizan: Crveno-beli mu poslali istorijsku poruku kada im je javio da preuzima večitog rivala

Ovo je dokaz da navijačko rivalstvo između večitih može da bude i na zdravim osnovama i samo u sportskim okvirima

  • 7

Rivalstvo Crvene zvezde i Partizana postoji u gotovo svakom sportu koji se igra u Srbiji. Po pravlu duele večitih rivala prate velike tenzije, a prelasci iz jednog tabora u drugi su izuzetno retki, a u nekim sportovima čak i veoma rizičnu.

Takva situacija nije u odbojci, gde očigledno vlada sportsko rivalstvo, o čemu najbolje svedoči Duško Nikolić. Trofejni trener, koji je do prošle godine radio u Zvezdi, sada je postao trener Partizana.

Tako je ušao u krug retkih koji su bili treneri oba večita rivala, a i tokom karijere je nosio dres crveno i crno-belih. Dres crno-belih nosio od 1991. do 1999. godine, a potom je igrao za Milicionar, Budvansku rivijeru, u Belgiji, da bi karijeru završio u Crvenoj zvezdi, gde se proslavio i kao trener.

Sa Zvezdom je od 2012. do 2014. znao samo za trofeje. U poslednjoj sezoni crveno-beli su dogurali do četvrtfinala Kupa izazivača, a sada će biti na klupi večitog rivala. Kako ističe, Nikolić ima prijatelje u oba kluba.

- Ove sezone sam zbog ličnih obaveza ostao u Srbiji i odbio nekoliko dobrih ponuda iz Grčke. Međutim, predsednik Partizana Željko Tanasković pozvao me je, a kako smo mi zemljaci, prijatelji, bivši saigrači, nisam mogao da ga odbijem - priča Nikolić.

Željko Tanasković; Foto: Tanjug

- Mi smo normalan svet, na sve to gledamo prirodno, kod nas nema ostrašćenosti, prejakih emocija. To su i klubovi koji su uvek jedan drugom pomagali u teškim situacijama. Pre nego što sam preuzeo Partizan, otišao sam u Crvenu zvezdu da ih obavestim, a oni su mi rekli: "Samo napred, guraj". Imam prijatelje u oba kluba - istakao je Nikolić za Novosti.

Odluku da sedne na klupu Partizana, koji se ove sezone bori za povratak u Superligu, mnoge je iznenadila.

- Neki su samo vrteli glavom, a za mene je samo izazov, jer se u odbojci ceni samo rad i dokazivanje. Privukle su me i Tanaskovićeve ideje, a i u Savezu su mi preporučili da radim, jer sam pomoćnik Nikole Grbića. Ideja je da trener Vojvodine Nedžad Osmankač i ja pratimo naše lige - podvlači Nikolić.

VIDEO: Pogledajte kako navijači Zvezde reaguju kada vide devojku u dresu Partizana

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    10. mart 2018 | 12:36

    A u kojoj ligi igra partizan

  • Звезда *(€$&®£©±¥[])¥¥

    10. mart 2018 | 12:23

    Код њих наши бивши тренери, играчи, функционери, навијачи(и то као њихове вође)...да није Звезде велико је питање да ли би уопште функционисали. Полако постају наша битна филијала

  • Звезда *(€$&®£©±¥[])¥¥

    10. mart 2018 | 12:36

    Њихова је друга лига, лига без брига.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA