Novi Pazar posle zviždanja himni Srbije: Ograđujemo se, pojedinci šalju lošu sliku

Sport je zloupotrebljen, poručuju iz Pazara

  • 8

Odbojkaški klub Novi Pazar ogradio se od incidenta dela navijača na meču sa Vojvodinom, kada je izviždana himna "Bože pravde", i objavio da pojedinci žele da stvore lošu sliku o gradu i klubu.

U saopštenju, potpisanom od predsednika OK Novi Pazar Ervina Ćorovića, ističe se da grupa pristalica zlopotrebljava sport i sve iz Novog Pazara "pretvara u lake medijske mete".

- Odbojkaški klub Novi Pazar je do borbe za titulu šampiona države došao sportskom borbom i poštovanjem protivnika na terenu, a uz veliku podršku publike koja je mnogo puta do sada bila siguran vodič do pobede. 

- Pošto su naši planovi i napori dugoročni i isključivo vezani za sport, OK Novi Pazar nikada nije i neće dozvoliti da o nama umesto rezultata govori šačica instruisanih pojedinaca, ovog puta medijski zloupotrebljenih u nameri da se zanemari i organizovano umanji značaj pobede OK Novog Pazara nad novosadskom Vojvodinom - navode Pazarci.

Podseća se OK Novi Pazar pravi istorijske rezultate, ne samo za klub, već i celu Srbiju.

- Dokazali smo da se odbojkaške lekcije mogu deliti van Beograda i Novog Sada, u srcu Novog Pazara. Grad Novi Pazar je centar odbojke, fer pleja i domaćinskog odnosa prema gostima, uprkos tome što je ispad nekolicine zalutalih pojedinaca na poslednjoj utakmici glavna tema mnogih, uglavnom nimalo dobronamernih medija.

Iz Novog Pazara su apelovali na sve "da ne podležu uticaju pojedinaca koji svoje frustracije prezentuju na pogrešnim mestima, zloupotrebljavaju sport, publiku i čitav grad".

"Ograđujemo se od svih koji pojedinačno ili organizovano, u nedostatku ideja i kreativnosti da žive na način dostojan čoveka, zloupotrebljavaju sportske događaje kako bi o ovom gradu i ljudima u javnost poslali lošu poruku".

Odbojkaši Vojvodine vode sa 2:1 protiv Novog Pazara u finalnoj seriji Odbojkaške lige Srbije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbin iz srbije

    13. april 2018 | 16:23

    Navedite medije koji su ovaj put zloupotrebile nepostovanje Nacionalnih obelezja od strane publike, ili pokusavate da ih opravdate.

  • Covek iz naroda

    13. april 2018 | 19:08

    Pojedinci, ma da. Koliko ima pojedinaca? Nekoliko hiljada. Gospodo, ovo je Srbija ! Moze da vam se i ne svidja. Moze da vam ne odgovara Predsednik, državno uređenje, može socijalna nepravda da vas tišti, niste jedini, ali ova država mora da se poštuje ! Zastava , himna, državne institucije moraju da se poštuju i pravila da važe za sve!

  • Jovan

    13. april 2018 | 16:37

    Nije prvi put da se to dešava u Pazaru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA