Karatisti sa Kosova mogu da nastupaju u Srbiji, ali bez obeležja!

Među 51 selekcijom koja će doći u Novi Sad nalazi se i prijava takozvane selekcije Kosova, ali još nije poznato da li će se pojaviti

  • 6

Za učešće na 53. evropskom prvenstvu u karateu, koje će biti održano od 9. do 13. maja u novosadskom "Spensu", zvanično je stigla 51 prijava, među kojima je i "aplikacija" Prištine, kaže predsednik Karate saveza Vojvodine i član Organizacionog odbora predstojeće smotre evropskih karatista Strahinja Tepavčević.

"Večenje novosti" dodaju, pozvajući se na nezvanične podatke, da Karate federacija Srbije (KFS) intenzivno radi na tome da se na predstojećem EP u Novom Sadu ispoštuju preporuke Vlade Srbije, koje se odnose na nastupanje Prištine.

Prema navodima izvora lista iz KFS, sportisti tzv. države Kosovo mogu nastupati isključivo statusno neutralno, odnosno pod imenom i prezimenom ili obeležjima Evropske karate federacije.

"Novosti" napominju da, u skladu sa preporukama Vlade Srbije, nije moguće da nastupaju sa bilo kakvim simbolima "Kosova".

Biće vrhunskih borbi u Novom sadu na Evropskom prvenstvuFoto: MN Press

- Jeste, stigla je prijava za učešće takozvane države Kosovo, a šta će se dalje dešavati, do starta šampionata, odnosno do zvaničnog merenja za takmičare, koje je zakazano za 9. maj, videćemo. Naš stav po tom pitanju se nije promenio i jasno je da ćemo se mi kao organizatori ponašati u skladu sa instrukcijama i odlukom Vlade Republike Srbije - rekao je Tepavčević za "Novosti".

On je podsetio da se reprezentacija tzv. države Kosovo nije pojavila na Balkanskom prvenstvu u karateu, koje je održano proteklog vikenda u Beogradu.

- Mi smo o svemu obavestili evropsku kuću karatea. Slavoljub Piper, predsednik karate federacije Srbije, predočio je Špancu Antoniju Espinozi, predsedniku Svetske i Eropske karate federacije, da bi dolazak ekipe tzv. države Kosovo nama predstavljao problem. S druge strane, može da se desi da ne dođu ni u Novi Sad. Preostaje nam jedino da čekamo i da vidimo rasplet događaja - rekao je Tepavčević.

Predsednik Karate saveza Vojvodine naglasio je da je rok za prijave bio 30. april do ponoći i da u Novi Sad, po najavama, dolazi cela Evropa.

(Telegraf.rs/Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sone

    3. maj 2018 | 09:47

    I posle nam djavo kriv, ne mogu da nastupaju cao

  • Zoki

    3. maj 2018 | 11:31

    Tako ste ih pustili i dole da se nakote!

  • Косингас

    3. maj 2018 | 10:28

    Јадне ли државе! Како они могу да се такмиче? Како? Не поштујемо своје законе, а љутимо се на друге. Нису добродошли, кратко и јасно.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA