Američki treneri optuženi za silovanje: Bivši olimpijski šampioni preko 20 godina zlostavljali koleginice!

Novi seks skandal drma američki sport

  • 4

Dvostruki olimpijski tekvondo šampion Stiven Lopez i njegov brat Žaen optuženi su za silovanje od strane četiri žene.

Braća Lopez , koji sada rade kao tekvodno treneri u tamošnjem savezu, i ranije su bili u centru skandala oko seksualnog uznemiravanja, a američki mediji pišu da će se prijavama ovih žena pridružiti i druge.

Navodno, očekuju se još 44 prijave za seksualno uznemiravanje i zlostavljane.

Optužbe obuhvataju period od 1996. do 2018. godine. Dakle, još iz vremena kada su se njih dvojica aktivno takmičili.

Mendi Melon je jdna od tih žena koju je Žaen zlostavljao na SP 1997. godine, a tada je imala samo 15 godina. Njena cimerka, Kej Po, optužila je Žaena da ju je silovao 1999. godine na SP u Kanadi. Ona je imala 17 godina.

Tekvondo Savez je navodno to sve znao, ali su ćutali i prikrivali tragove. Međutim, i u Savezu je pokrenuta unutrašnja istraga, dok su braća Lopez suspendovana pre mesec dana.

Ovo je samo još jedan skandal sa seksualnim uznemiravanjem u sportu u SAD. Poslednjih nekoliko godina državu trese skandal oko silovanja gimnastičarki. Trenutno se vode i sudski procesi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • apsurd

    9. maj 2018 | 09:02

    Te zene koje prijavljuju silovanje nakon 20 godina treba najstrozije kazniti, jer su prikrivale to delo tolike godine i samim tim bile saucesnice silovatelja. Kazniti za primer drugim zenama, da silovatelje prijave odmah, a ne posle par decenija.

  • Ortodox RS

    9. maj 2018 | 09:47

    Cuj molim te zar je to moguce u postenoj i bezgresnoj Americi?Zanesu se komandovanjem po tudjim zemljama pa ne primecuju koliki su sljam i otpad.

  • Bora

    10. maj 2018 | 01:29

    Kome da kazu kad su im jos tada celnici naredili da cute i prikrili sve da se ne sazna i ne obruka Sportski savez? Uostalom, i da je jedna bar rekla, ko bi joj poverovao? A verovatno su mislile i da su same u svemu tome. Zato su cutale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA