≫ 

Partizanova želja za titulom posle 12 godina je bila veća od 0:17 (VIDEO)

Ragbisti crno-belih na Adi preokretom srušili Rad i prvi put od 2006. doneli šampionski pehar u trofejne vitrine

  • 2

Posle 12 godina, ragbisti Partizana su šampioni Srbije.

Pobedom pred stotinak navijača, vrlo raspoloženih za pesmu i podršku timu trenera Marka Milosavljevića crno-beli su na Adi Ciganliji posle velikog preokreta savladali Rad (nekadašnji Pobednik) 28:20 (0:10). U jednom trenutku je početkom drugog poluvremena čak bilo i 17:0 za Građevinare koji su eventualnom pobedom mogli da odlože promociju prvaka za jesen.

Do 18. titule šampiona crno-beli su došli posle nekoliko sezona rehabilitacije, napornim radom koji je ove 2018. godine vratio dugo čekani pehar u trofejne prostorije.

Partizan je bez poraza u ligi, Partizan je zahvaljujući predanoj ekipi momaka na čelu sa legendarnim kqpitenom Aleksandrom Krstićem uspeo da konačno prekine niz neuspešnih sezona u kojima je klub uglavnom bio prepoznatljiv po originalnom dizajnu dresova.

Slavlje posle dugo čekane pobede Foto: Vanja Bejin

Kuriozitet osvajanja ove titule jeste i fizička sprema tima koji je možda i prvi put posle niza godina delovao kao sastav koji može da igra, melje, preokreće rezultat svih 80 minuta.

Rad sa trenerom zaduženim za kondiciju Markom Mažarom, inače pokretačem Boot camp Serbia, doneo je isto što i prethodno drugim ragbi klubovima u Srbiji - titulu. Ovog puta su se Marko i Partizan našli na istoj strani, i uz posvećenost glavnog trenera Milosavljevića doveli do velikog preokreta po pitanju organizacije i spremnosti celog tima.

Trener Milosavljević na rukama pulena koji su tokom sezone bez poraza Foto: Dušan Sandić

Partizan je u sportu koji nezasluženo nema veću popularnost u Srbiji (a dobro znate šta on predstavlja u Britaniji, Francuskoj, Argentini, Južnoj Africi, Australiji...) uspeo da ujedini i veterane i mlade i povratnike kako bi se došlo do cilja.

Proslava titule nije mogla da prođe bez pesme, baklji, ali za razliku od ostalih sportova u Srbiji, ragbi je i ovog puta pokazao svoju veličanstvenost.

Svi zajedno, igrači oba tima, sudija, navijači, ragbistkinje Partizana... su posle meča prošetali do čuvenog kluba u kojem je druženje nastavljeno.

Tribine na Adi Ciganliji uživale u brojnim esejima Foto: Dušan Sandić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA