OKS odredio broj sportista koji će predstavljati Srbiju na Mediteranskim igrama!

Ukupno 143 sportiste iz 27 sportova...

  • 0

Na sednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije, koja je održana danas, usvojena je konačna brojčana prijava Tima Srbija za nastup na Mediteranskim igrama u Taragoni koje će se održati u periodu između 22. juna i 2. jula 2018. godine.

Srbiju će predstavljati 143 sportista u ukupno 27 sportova.

Članovi Izvršnog odbora OKS usvojili su predlog godišnjeg programa Olimpijskog komiteta Srbije, kao i predlog finansiranja godišnjih programa nacionalnih granskih sportskih saveza iz porodice olimpijskih sportova, koji će biti dostavljeni Ministarstvu omladine i sporta na razmatranje.

Usvojen je izveštaj Šefa Misije OKS za Zimske olimpijske igre u Pjongčangu 2018. godine, a nastup sportista Srbije na ovom takmičenju jednoglasno je ocenjen kao uspešan, s obzirom na to da su ostvareni do sada najbolji sportski rezultati.

Čelnici OKS na sastanku Foto: Promo/OKS

Izvršni odbor OKS je usvojio kriterijume za finansiranje priprema sportista u okviru novog programa razvoja zimskih sportova „Peking 2022“, kao i kriterijume za nastup sportista na predstojećem Zimskom Evropskom Olimpijskom Festivalu Mladih u Sarajevu i Istočnom Sarajevu 2019. godine.

Doneta je odluka da se u subotu, 2. juna 2018. godine u Hajd parku održi Olimpijski dan kojim će se obeležiti dan osnivanja Međunarodnog olimpijskog komiteta. Olimpijski dan je namenjen deci i porodicama, a manifestacija počinje tačno u 12.00 časova. Svi učesnici dobijaju majice i diplome Međunarodnog olimpijskog komiteta, a u saradnji sa sponzorima i partnerima OKS obezbeđene su i vredne nagrade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA