Vanja Udovičić ugostio francusku ministarku i ambasadora: Potpisan je važan ugovor za srpski sport

Ministar omladine i sporta i njegova koleginica iz Francuske Lora Flesel potpisali su ugovor o saradnji INSEP-a i Zavoda za sport i sportsku medicinu Republike Srbije

  • 1

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ugostio je francusku koleginicu Loru Flesel u Palati Srbija, gde je potpisan ugovor o saradnji Francuskog instituta za sport (INSEP) i Zavoda za sport i sportsku medicinu Republike Srbije.

Flesel, bivša olimpijska šampionka u mačevanju, i nekadašnji trofejni srpski vaterpolista izrazili su zadovoljstvo nakon što su sporazum potpisali direktori Zavoda, odnosno INSEP-a, Goran Bojović i Gani Jaluz.

- Za ministra omladine i sporta ne postoji veća čast nego da u istom danu primi tri velika svetska i olimpijska šampiona. Preko osam medalja su osvojili na OI i SP, zato sam uzbuđen. Razgovarali smo o aspektima unapređenja u sportu i omladini, kako da zajedničkim snagama na evropskon tržistu ostvarujemo bolje rezultate - rekao je Udovičić novinarima posle potpisivanja ugovora.

Vanja Udovičić sa ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem; Foto: Tanajug/Dimitrije Goll

On je dodao da se sporazumom otvaraju vrata za razvoj i konekciju sportista, kao i širenje sportskog turizma.

- Plan je da se po jednom godišnje organizuju prijateljske utakmice reprezentacija u Srbiji i Francuskoj, na taj način želimo da istanemo dugo prijateljstvo dve zemlje i pošaljemo znak da je Francuska stabilan partner Srbiji. Možemo mnogo toga da naučimo od svetske sile kao što je Francuska - naveo je Udovičić.

Francuska ministarka sporta Flesel naglasila je da Srbija dala veliku podršku Francuskoj u kandidaturi za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine.

Francuska ministarka sporta Lora Flesel; Foto: Tanajug/Dimitrije Goll

- Potpisali smo sporazum koji nam omogućava da unapredimo saradnju i razmenimo znanje. Francuska i Srbija su dve velike nacije. Imamo brojne smernice i velike projekte sa prijateljem i ministrom Vanjom Udovičićem - rekla je Flesel i iznela niz pohvala za bivšu košarkašicu Natašu Kovačević za koju je rekla je da je pravi šampion.

Direktor Zavoda za sport i sportsku medicinu Republike Srbije Goran Bojović podsetio je na veliku podršku Vlade Srbije i zahvalio se na njoj.

- Naši rezultati su vidljivi, zlatni, srebrni i bronzani. Mi smo stepenica ka uspesima srpskih sportista - naveo je Bojović.

Direktor Zavoda za sport i sportsku medicinu Republike Srbije Goran Bojović i direktor INSEP-a Gani Jaluz potpisuju ugovor o saradnji; Foto: Tanajug/Dimitrije Goll

Flesel boravi u Beogradu u dvodnevnoj poseti i upoznaće se sa velikim imenima srpskog sporta, danas obilazi i Zavod za sport i sportsku medicinu Republike Srbije na Košutnjaku, prisustvovaće vaterpolo utakmici ženskih reprezentacija Srbije i Francuske, a potom će joj biti upriličen i prijem u Francuskoj ambasadi u Beogradu.

Za nedelju je planirano da u društvu ministra Udovičića gleda Svetski kup u veslanju na Adi Ciganliji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA