≫ 

Ministar Udovičić posetio Ub i donirao sportsku opremu!

Ministar posetio đake iz škole Milan Munjaš

  • 0

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Ub gde je sa predsednikom Saveza za školski sport Srbije Željkom Tanaskovićem, predsednikom opštine Darkom Glišićem i njegovim sardnicima obišao Osnovnu školu “Milan Munjaš“ , koja je osnovana 1820.godine, a pohađa je 1359 učenika.

Ministar Udovičić je prisustvovao javnom času fizičkog vaspitanja, razgovarao sa učenicima i uručio toj školi donaciju kompleta opreme za fiskulturnu salu, košarkaške table sa zglobnim obručima, golove, odbojkašku mrežu i 40 lopti za košarku, rukomet, odbojku i fudbal.

Tom prilikom ministar Udovičić je naglasio da je cilj ove akcije da se obezbede adekvatni uslovi za bavljenje i rekreativnim i školskim i vrhunskim sportom, da je u poslednje četiri godine broj dece u sistemu školskog sporta povećan sa 120.000 na 165.000 i da očekuje da će taj broj rasti i narednih godina.

Klinci sa Uba dobili novu opremu Foto: Ministarstvo omladine i sporta

- Želimo da sva deca prvenstveno budu zdrava i da mogu na kvalitetan način da se razvijaju za šta je preduslov da se bave fizičkim aktivnostima, zato kroz ovu akciju stvaramo najbolje uslove da omogućimo svoj deci da minimum kroz školske časove fizičkog imaju te aktivnosti, a onda i da na taj način širimo bazu samog sporta čija je osnovna baza upravo školski sport -, rekao je Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta.

- Ministar Udovičić nije prvi put sa nama ovde, država i samo ministarstvo je pomoglo da se rekonstruišu sportske hale. Oprema koja je doneta danas je odlična i bezbedna, i mi smo zahvalni na donaciji ovoj školi i opremi za još dve srednje škole. Zahvaljujem se ministru Udovičiću i njegovom timu koji su sa nama u redovnoj komunikaciji i sa kojima smo uradili dosta uspešnih projekata a nadamo se da će se ta dobra saradnja nastaviti i dalje - kazao je Darko Glišić predsednik opštine Ub.

VIDEO: Osnovne škole u Finskoj samo spolja liče na one u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA