Haos na Banjici: Partizan sekao kablove za struju, opština ih izbacuje sa bazena!

Crno - beli dobili presudu da moraju da napuste prostorije na Banjici, koje su bile u njihovom vlasništvu

  • 16

Opština Voždovac izdala je saopštenje povodom aktuelne situacije oko preuzimanja bazena na Banjici od VK Partizan. Već mesecima se vodi rat u kojem najtrofejniji evropski i svetski vaterpolo klub pokušava da zadrži svoje prostorije na Banjici, koje je Opština uzela pod svoje.

>>> Sporazum Opštine Voždovac i Vaterpolo saveza Srbije: Besplatni termini na Banjici za vaterpolo reprezentaciju Srbije

Saopštenje prenosimo u celosti...

- Nakon odbijanja rukovodstva Vaterpolo kluba Partizan da postupi po Rešenju gradonačelnika Grada Beograda i preda prostorije sportskog centra na Banjici Ustanovi sportski centar „Voždovac“ na korišćenje, Ustanova sportski centar „Voždovac“ je bila prinuđena da podnese tužbu za iseljenje Vaterpolo kluba Partizan iz sportskog centra na Banjici.

>>> Ovo je nedopustivo, Partizan je najtrofejniji klub: Partizan odgovorio Jeleniću i Vaterpolo savezu!

Gde će sad Partizan trenirati: Aleksandar Šoštar (desno) i poznati glumac Tihomir Arsić Foto: Tanjug/Tanja Valič

Tužba za iseljenje, na osnovu Rešenja gradonačelnika Grada Beograda, podneta je Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

Rukovodstvo Vaterpolo kluba Partizan ne želi dogovor i pomoć koju im nudi opština Voždovac, već na sve načine pokušava da opstruira rad sportskog centra na Banjici, tako što isključuje struju zakupcima i ne dozvoljava sprovođenje besplatnih sportskih aktivnosti za đake, koji su deo programa Grada Beograda.

Rukovodstvo Vaterpolo kuba Partizan je naložilo presecanje kablova za dovod struje zakupcima koji su, nakon odluke Apelacionog suda, potpisali ugovore o zakupu sa opštinom Voždovac. Kako bi zakupcima obezbedili nesmetano snabdevanje električnom energijom Ustanova Sportski centar „Voždovac“ je od EDB tražila i dobila novo brojilo.

Rukovodstvo VK Partizan je za postavljanje kablova koji vode do lokala tužio USC „Voždovac“. Iako postupak još nije okončan, oni obmanjuju javnost da su dobili sudsku presudu.

Apelacioni sud je potvrdio pravo korišćenja Opštine Voždovac nad sportskim centrom na Banjici, koji je kao državna imovina, nezakonitom odlukom Izvršnog odbora opštine Savski venac 1992. godine dat na korišćenje Vaterpolo klubu Partizan - navodi se u saoštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    19. jun 2018 | 17:07

    Bravo Vozdovac. Partizan je blokirao racun VK Zvezda zbog neplacanja bazena - njima! Bezobrazluk!

  • Peđa

    19. jun 2018 | 16:53

    Sramota šta rade Partizanu zbog njega smo postali bog i batina u vatrepolu bruka i sramota.

  • Grobar

    19. jun 2018 | 17:10

    Najtrofejniji svetski klub je pred gasenjem bravo drzavo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA