Beograd ponovo centar vrhunskog sporta: Otvoreno Svetsko prvenstvo u plivanju perajima i brzinskom ronjenju (FOTO)

Ove godine, Beograd će biti centar takmičenja svetskih asova u plivanju perajima od 16. do 23. jula na bazenu Milan Gale Muškatirović, kao i na Adi Ciganliji, gde će biti održan maraton od 6.000 kilometara, što je jedna od najvećih atrakcija ovog prvenstva

  • 0

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je svečanom otvaranju 20. Svetskog prvenstva u plivanju perajima i brzinskom ronjenju za seniore koje organizuje Savez organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Grada Beograda.

Ove godine, Beograd će biti centar takmičenja svetskih asova u plivanju perajima od 16. do 23. jula na bazenu Milan Gale Muškatirović, kao i na Adi Ciganliji, gde će biti održan maraton od 6.000 kilometara, što je jedna od najvećih atrakcija ovog prvenstva.

Foto: Promo

- Jako smo srećni što se ovogodišnje prvenstvo održava u srpskoj prestonici i što imamo priliku i čast da ugostimo čak 400 takmičara i vrhunskih sportista iz 40 zemalja sveta. Nadam se da će ovo takmičenje biti još jedan korak ka zasluženom uključivanju ovog sporta u program Olimpijskih igara. Svim takmičarima želim sreću i uspeh, kao i da pored postignutih rezultata uživaju u našem glavnom gradu i steknu nova sjajna iskustva – izjavio je na otvaranju ministar Vanja Udovičić.

Foto: Promo

Prvi put u istoriji ovo takmičenje će biti prenošeno uživo na nacionalnoj TV stanici i na jutjub kanalu Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Foto: Promo

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA