≫ 

Sve o najvećem vaterpolo derbiju ikada: Srbija ima bolji skor, ali je Hrvatska dobila tri meča zaredom!

Srpski delfini ili hrvatske barakude- ko će u finale Evropskog prvenstva u Barseloni?

  • 7

Hrvatska je svetski prvak, pobednik Evropa kupa, Srbija olimpijski i evropski šampion. Za mnoge finale pre finala mada niko ne zapostavlja snagu Španije i Italije. Sve je spremno za najveći vaterpolo derbi na svetu.

>>> Hrvatski selektor ponovo poslao provokativnu poruku Srbiji: Cenimo ih, ali...

Duel Srbije i Hrvatske u polufinalu Evropskog prvenstva biće finale pre finala i pravi spektakl koji ovaj sport može da donese.

Ovi dueli su odavno prevazišli sve nivoe običnog rivaliteta, a iako su igrači međusobno dobri prijatelji, neki su igrali ili igraju zajedno po klubovima, dueli su uvek jaki i bez kalkulacija.

UNIQA je zvanično osiguranje naše najtrofejnije generacija sportista ikada, koja se u Barseloni bori za četvrtu uzastopnu titulu evropskih šampiona. 

Srbija vodi u pobedama 13:10, poslednja tri susreta, polufinale SP u Budimpešti i mečeve Evropa kupa u Splitu i Rijeci su dobili hrvatski igrači.

Oštri dueli su uvek prisutni na meču Srbije i Hrvatske Foto: VSS/UNIQA

 Jednom prošle godine na Svetskom prvenstvu u polufinalu sa 12:11 i zasluženo postali šampioni sveta a zatim i u polufinalu sa 8:7 na Evropa Kupu u Rijeci.

Pre toga tri duela bila su čisto ponižavanje od strane naših igrača sa rezultatima  11:7 u finalu Olimpijskih igara u Riju, pa 13:6 na Evropskom prvenstvu u Beogradu iste godine i 11:4 na Svetskom prvenstvu 2015.

Srpski vaterpolisti su za sredu predvideli dva treninga uoči sutrašnjeg polufinala sa Hrvatskom u 20.30. Prvi je bio relaksacioni a uveče je Savić sa pulenima spremio neke taktičke varijante.

HRVATE HRABRE TRI VEZANE POBEDE, SRBI SE SAMO SMEŠKAJU

Kapiten Filip Filipović smatra da neće bit nepoznanica u ovom duelu:

Kapiten Srbije Filip Filipović u šutu Foto: VSS/UNIQA

- Oni su ekipa koja uz nas stalno stiže do postolja. Svetski su prvaci, favoriti su uvek na takmičenju. Poznajemo se vrlo dobro.

- Znamo kakav im je kvalitet ali i oni znaju nas, tako da većih iznenađenja neće biti. Odlučiće veća želja, agresivnost ali će trebati i malo faktor sreće. Tri uzastopne pobede njima daju nadu da mogu ponovo da slave.

- I mi smo svesni da sve može da se dogodi. Ali kada izgubite od nekoga dva tri puta onda presavijete tabak, vidite šta nije valjalo i probate da popravite. Mislim da sada više želimo pobedu a odgovor stiže u četvrtak uveče.

MESO U MESO

Gojko Pijetlović stameni golman reprezentacije spreman je, kako kaže, na borbu "meso u meso"

Dosta će zavisiti od igre centara: Duško Pijetlović Foto: Tanjug/AP/MTI

- Biće teško kao i uvek, otvorena muška borba. Kažemo "meso u meso". Dosta zavisi kako počne utakmica , i kako će odbrane da reaguju. One su odlične na obe strane, golmani, bekovi, centri takođe. Neizvesno do kraja. Hladna glava i mirnoća odlučuju. Potrebna je i mentalna snaga.

- Ne bih se obazirao na poslednje utakmice. Muški su odigrali u Budimpešti, a Rijeka i Split su bili priprema za ono što sledi. Po igrama dižemo formu i verujem da ćemo biti pravi kad treba - kaže Pijetlović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Al jazeera

    25. jul 2018 | 15:26

    Ako bude fer sudjenje barakude ce zavrsiti u konzervama,pa nisu nam ni do peraja

  • Kuvar

    25. jul 2018 | 15:18

    Delfini, pokazite celom svetu ko je pravi sampion,zadnji put su nas pobedili slucajno,vratite im sa kamatom,samo napred i srecno.

  • Marko

    25. jul 2018 | 16:53

    Ovo je mozda balkanski derbi a pravi derbi je Srbija-Madjarska 😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA