≫ 

Zvanično završen najmoderniji stadion u Americi! Koštao je čitavo bogatstvo, od pokretnog krova zastaje dah (FOTO) (VIDEO)

Potrebno je samo 8 minuta da se unikatni krov na Mercedes Benc Stadionu otovri i ponovo zatvori

  • 10

Stadion Mercedes-Benc će biti kuća dva američka profesionalna sportska kluba, ekipe Atlanta Felkonsa iz NFL lige, kao i Atlanta Junajteda iz MLS lige.

Izgradnja ovog velelepnog zdanja futurističkog izgleda je koštala čak 1.2 milijarde američkih dolara, dok će unikatni krov biti zvanično pedstavljen navijačima ovog vikenda.

>>>Manekenka ucenjivala asa Denvera: Plati 2.5 miliona ili ću objaviti naš erotski video (FOTO)

Sa pokretnim krovom kome je potrebno samo 8 minuta da se otvori i ponovo zatvori, stadion izgleda kao svemirski brod koji je sleteo u centar ovog američkog grada.

Zvanično otvranje stadiona se održalo u avgustu mesecu prošle godine, ali usled određenih problema i potrebe za daljim testiranjima, njegova upotreba je bila odložena sve do današnjih dana.

Naime, u nedelju 29. jula, Atlanta Falkonsi će na otvorenom treningu ugostiti očekivanih 50.000 fanova koje će prisustvovati otvaranju i ztavranju krova.

>>>Pojavio se i video vrelih scena bugarskog tenisera i Nikol Šercinger: Pogledajte šta su sve radili na jahti (VIDEO)

U izjavi za Denver Post, Majk Igan, koji je bio glavni izvođač radova je izjavio:

- Sve radi upravo onako kako bi trebalo. Svi jedva čeakamo da navijači pristignu na stadion, oni će biti zapanjeni onim što smo im pripremili. Nikada nismo imali sumnje da će ovo raditi - izjavio je je Igan.

- Ali videti stadion kako je otvoren je ono što me čini uzbuđenim. Sada više ne moram da odgovaram na pitanja ljudi kada će krov biti završen - dodao je Igan.

>>>Ili kanabis ili penzija! NFL igrač ustalasao Ameriku borbom kojom želi da spase karijeru

Inače, kapacitet najmodernijeg stadiona poseduje opciju smanjivanja kapaciteta sa 83.000 na 42.000 gledalaca za manje događaje. Ovako nešt je oguće zahvaljujući pokretnim tribinama kao i džinovskoj zavesi koja se spušta sa krova i zaklanja gornje tribine.

MLS tim Atlanta Junajteda je oborio 21-godišnji rekord ove sezone, kada su uspeli da prodaju 70.425 karata prilikom njivove utakmice sa Orlando Sitijem.

VIDEO: Haos na stadionu! Posle crvenog kartona cela tribina uletela na teren

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    28. jul 2018 | 15:37

    Dzabe im stadioni kad nemaju ekipe,jaca liga u Srbiji

  • Darko

    28. jul 2018 | 15:37

    Hvala za ovu vijest!Prije 14 dana gledao sam tamo utakmicu izmedju naseg Atlanta United i Seattle Sounders. Atmosfera odlicna. Prisutno rekordnih 72.243! Navijanje, zezancija, navijaci i jednog i drugog tima na istim tribinama. Bilo jako puno dijece!Za par dana tj, 08/01/2018 idem ponovo da gledam tamo Juventus i MLS zvijezde! Biti ce super! Dolazi Ibrahimovic, a za Juventus ce biti Mandzukic, Pjanic, Pjaca. Nece biti Ronalda, ali boze daj!Pozdrav i hvala za ovu vijest. Stvarno smo ponosni na nas stadion!

  • Kodiaq

    28. jul 2018 | 19:06

    Lepsi je stadion FK Žarkovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA