≫ 

Srbija dočekala gospodu vaterpoliste, balkon je opet "goreo"! Narod se poklonio zlatnim Delfinima, oni poručili: Ovo je kao droga! (VIDEO) (FOTO)

Više hiljada ljudi dočekalo prvake Evrope na starom dobrom mestu

  • 32

"Večiti" šampioni Evrope, vaterpolisti Srbije svečano su dočekani u Beogradu, dva dana posle osvajanja četvrte uzastopne titule prvaka Evrope.

>>> Saviću, lafčino! Pogledajte kako je selektor srpskih vaterpolista odao priznanje kolegi Špancu posle finala (FOTO)

Ekipa Dejana Savića u finalu u Barseloni savladala je domaćina Španiju posle boljeg izvođenjeg peteraca, odbranila naslov prvaka Starog kontinenta, zaslužila još jedan dubok naklon srpske javnosti, sada već naviknute na ovakve ishode od naših Delfina.

>>> Donose zlato svake godine, a koštaju kao prosečan fudbaler! Šta je tajna uspeha srpskih vaterpolista?

Vaterpolisti su u Srbiju doputovali u nedelju, a danas, samo njima u čast, ponovo je "radio balkon".

- Dobro veče Beograde, dobro veče Srbijo ... Pre svega, želim da se svi zahvalimo i da se poklonimo ovim momcima i stručnom štabu, ovim divnim ljudima koji su zaslužni za ovaj trfjumf. Ljudi, hvala vam svima što ste došli večeras, obećavam da ćemo dati sve od sebe da se vidimo još koji put - poručio je sa balkona Filip Filipović.

Beograđani su došli da pozdrave svoje idole Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Milan Aleksić je uz sina u naručju opisao šta je odlučilo da se "slome" Španci, preokrene rezultat i dobije finalni meč na peterce.

- Imali smo to što smo imali celo prvenstvo, čvrstinu u odbrani, iskustvo u ovakvim utakmicama da je ne ispustimo na njihovu stranu. Na kraju smo imali i sreću koja nas je poslužila i koju smo posle svega zaslužili.

Duško Pjetlović je možda dao i najbolji opis osećaja koji se rađa kada se kroči na balkon pred narod.

-  Divno je biti pred ovim narodom, ovaj balkon je kao droga, volimo ovde da se pojavimo, osećaj je neopisiv, jednom kada uđe pod kožu ne izlazi - opisao je trenutak najveće sreće Pjetlović za RTS, pa dodao:

- Hvala svim ljudima u Srbiji koji su bili sve vreme uz nas, i ne samo u Srbiji, već u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini...

VIDEO: Poslušajte i kako su naši vaterpolisti otpevali himnu u pranji navijača

bivši i sadašnji kapiteni: Filip Filipović i Vanja Udovičić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

i naslednici velikih vaterpolo mmajstora su bili uz svoje tate Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Balkon gradske Skupštine ponovo je bio mesto odakle su se srpski sportski junaci obratili navijačima Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    30. jul 2018 | 23:02

    Momci ne zaboravite nikada da je Republika Srpska uz vas,mi drugu drzavu nemamo!Zivjela Srbija i Republika Srpska!!!

  • Znate li zasto?

    30. jul 2018 | 21:13

    Kroz sto ili dvjesta godina, srba bice mpzda milion manje nego sto jeste, albanaca koliko je nas sada i hrvata takodje. Nista ih zaustaviti nece.. jer hrvat kad vidi srbina hoce da ga satare, da ne postoji, siptar takodje.. hrvat kad obuce sahovnicu kao da je u rat krenuo, siptar takodje, ( ppgledajte mec srbija svajcarska) dok mi nasu djecu ucimo ljubavi, i zaboravljamo pokoljenja koja su glavi dali da bi je mi danas izdavali, oni otimaju nasu i krase se njome. A mi cutimo. Braco moja nije ovo zlonamjeran komentar.. srbin sam i boli me sto gledam.. necemo mi dozivjeti ali sta djeci zelite ostaviti? Da zive do beskonacnosti kao crvi i klanjaju se tudjinu dok nam cupa sve sveto.. ili da kao lavovi ako je potrebno umru danas. Ne trazim da volite Srbiju.. ali stavi prst na celo i ako imalo empatije u vama ima.. pomislite na sindjelic Stevana, Mandusica Vuka, cara Lazara,Obilic Milosa, Crnog Djordja, pa cak i Milosa Obrenovica.. sjetite se Vozuce, ne zaboravite kravice, ma ne zaboravite 914-u, pa 41-u i drugu.. a ni trecu... pa 95-u.. pa ne trazim da shvatite.. nego samo stabite se u tu kozu na sekund .. i najbitnije prokletu 99-u.. one mjesece jada i tuge, male Milice.. i jos milion Milica u zadnjem vijeku, moli vas brat.. sta ostavljamo djeci? Srbiju sto djedovi ne htjedose dati drugima .. ili onu sto mi nemilice djelimo kao da je parce hljeba svakom prosjaku ko naidje.. pozdrav iz nekada Srbije, sada Republike Srpske, a sutra Bog zna sta ... al to zavisi od tebe sto citas. Da li ces djetetu kupiti modricevu majicu ili hrvatski dres ili ces mu objasniti da ima onih kome modricevi poklase od uveta do uveta sve zivo.. pozdrav..

  • Драган Гиљен

    30. jul 2018 | 22:40

    БРАВО СРБИЈО, БРАВО БЕОГРАДЕ! Тако се дочекују ХЕРОЈИ НАЦИЈЕ!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA