≫ 

Dobar rezultat naših sinhronih plivačica na EP (FOTO)

Nevena Dimitrijević i Jelena Kontić vraćaju nadu u naš sport i nadaju se dolasku u sam svetski vrh

  • 0

Srpske sinhrone plivačice Nevena Dimitrijević i Jelena Kontić ostvarile su dobre rezultate na Evropskom prvenstvu u Glazgovu.

Zanimljivo je da konkurencija bila veoma velika na ovom takmičenju. Treba naglasiti da su sve evropske zemlje su mnogoo napredovale i da su tada naše devojke imale broj bodova koji su sada ostvarile bili bi mnogo bolji plasmani.

Slobodni solo (Nevena Dimitrijević) 19. mesto, sa osvojinih 74,5486. Slobodni duet 17. mesto, sa 74.4333. Tehnički duet 70,5486 , 19. mesto.(Nevena Dimitrijević i Jelena Kontić)

Trener na ovom takmičenju je bila Svetlana Kontić, a imali smo i sudiju Tamaru Filipović.

Spremne za vodu Nevena i Jelena Foto: Privatna arhiva/Nevena Dimitrijević

- Ovaj sport napreduje brzinom svetlosti, a plus je i u Evropi najjača konkurencija. Srećom smo ušle u program Olimpijskog komiteta pa ćemo imati prilike više da treniramo i održimo korak sa jakim konkurentima, neke naravno i da pređemo kako bi se kvalifikovale 2020. za Tokio - kaže trener Svetlana Kontić i dodaje:

- Uradile su najbolje do sada. Cele godine smo tempirali formu za ovo takmičenje. Smatram da poeni ne odražavaju naše nastupe i naš napredak koliko oduševljenje svih prisutnih, od trenera do sudija koji nisu propustili priliku da pohvale naš značajan napredak. Izvođenje je bilo odlično, greške u sinhronizaciji male, koje samo stručno oko može da prati. Srećna sam i zadovoljna što sam radila sa Nevenom i Jelenom - kaže Kontić.

Šminkanje pred solo nastup: Nevena Dimitrijević Foto: Privatna arhiva/Nevena Dimitrijević

Nevena Dimitrijević naša takmičarka u solo nastupu je istakla da je zadovoljna nastupima:

- Veoma sam zadovoljna našim nastupima. Snažnim i ekplozivnim izvođenjem smo pokazale naš rad predhodnih meseci. Sledeći korak je da otežamo koreografije. Ponosna sam jer smo postigle cilj za ovu sezonu, približile smo se skoru od 75, u narednoj sezoni su nam cilj visoke sedmice - kaže Nevena i dodaje:

- Sledeće godine nas čeka Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji, a pored toga i Fina World series. Na Fininoj seriji moramo da idemo na minimum 5 takmičenja od 10. Ono što sad znamo jeste da ćemo najverovatnije ići u Kinu kako bi videle kakvo je stanje što se tiče adaptacije na vremesnku zonu i na hranu zbog Svetskog prvenstva, gde se nadamo skoku kako po broju poena tako i po plasmanu. Na svetskim prvenstvima su uvek realnije ocene jer sude sudije sa svih kontinenata, što minimalizuje favorizivanje u sudjenju - istakla je Nevena.

VIDEO: Ništa ih ne može sprečiti da napreduju

Dostojno su reperezentovale Srbiju Foto: Privatna arhiva/Nevena Dimitrijević
Saveti trenera zlata vredni Foto: Privatna arhiva/Nevena Dimitrijević
Dogovor oko koreografije Nevena i Jelena Foto: Privatna arhiva/Nevena Dimitrijević

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA