Spreman sam da poginem za svoje ciljeve: Peruničić najavio fajt za srpski rukomet!

Novi selektor Orlova ističe da će težiti boljem i višem cilju

  • 0

Novi selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić izjavio je da oseća ogromnu odgovornost, ali da se nikada nije plašio izazova.

- Zahvaljujem se svima na podršci. Prvi utisak je osećaj ogromnog ponosa, zadovoljstva i časti. Ovo je ogromna odgovornost, ali nikad se nisam plašio izazova. Dajem uvek maksimum od sebe, kao što sam radio kao igrač, videćemo na kraju učinak - rekao je Peruničić na promociji u prostorijama RSS.

Peruničić je istakao da će preuzeti teret odgovornosti.

- Taj kamen ću uzeti sa velikim zadovoljstvom jer se ne plašim. Znam da ću biti svoj i živeti za rukomet i reprezentaciju kao i do sad. Uvek sam težio ka boljem i većem cilju. Postoji jedna vrsta treme, ali nisam tremaroš. Najveći izazov koji prihvatam punog srca, stajaću iza svojih ciljeva i za njih sam spreman da poginem i neću tražiti druge razloge - kazao je Peruničić.

Kada je reč o igračima koje će pozvati za reprezentacije rekao rekao je da neće mnogo menjati.

Rukometaši Srbije u duelu protiv Norvežana na poslednjem Evropskom prvenstvu; Foto: Tanjug/AP



- Momci koji su izneli teret u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, u izuzetno teškim uslovima, pokazali su ogroman motiv, srčanost, sve ono što smo bili izgubili. To su momci gde je prosek 20 godina, ali biće sigurno dopuna i izmena. Nisam neko ko će vraćati iskusne igrače i zvučna imena. Oni imaju dovoljno iskustva da iznesu teret igranja u reprezentaciji. Biće malih promena, meni su najbitniji fajteri. Ima momaka koji igraju u inostranstvu i koji su zanemareni, a sigurno mogu da daju svežu krv - kazao je Peruničić i dodao da mu je žao mladog Jovanovića koji će zbog povrede duže pauzirati.

On je istakao da ljudi koji budu u stručnom štabu, neće imati ulogu pomoćnika, već punopravnog saradnika. 

- Imam puno godina u rukometu, ali ne i kao trener. Bio sam kritičar i očekujem kritike, a najmanje sam komentarisao način igre. Reprezentacije je stvar koju radiš ljudski kad dođeš iz velikog kluba. Uvek smo izlazili kao ratnici, raspoloženi i uvek su protivnici znali da ćemo igrati fajterski - zaključio je Peruničić. 

Peruničić je na ovoj funkciji nasledio Ljubomira Obradovića, koji je privremeno vodio tim nakon smene Jovice Cvetkovća.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA