≫ 

Pobeda odbojkaša posle drame u Varni: Srbija posle sedam godina pobedila Francusku!

Velika borba dve selekcije viđena je na startu druge faze

  • 10

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Francusku sa 3:2  (22:25, 26:24, 25:20, 17:25, 18:16) u prvom meču druge faze na Svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj. 

Odbojkaši Srbije nisu slavili protiv Francuza od 2011. godine u zvaničnim mečevima, a ovog puta odigrali su sjajan meč, pun preokreta i posle odbranjene tri meč lopte Francuza ipak uspeli da slave.

>>> Rusija je pala: Odbojkaši slavili posle drame i prošli dalje sa 2. mesta! (VIDEO)

Srbija je loše ušla u utakmicu, dozvolila Francuzima da se razigraju u prvom setu, a sličan scenario je viđen i do samog kraja drugog kada su Galski petlovi imali set loptu. Ipak, kada je delovalo da je set izgubljen Orlovi su serijom poena prvo izjednačili na 24:24, a potom i dobili set.

Silno motivisani odbojkaši Srbije na krilima preokreta nastavili su sa odličnom igrom u nastavku pa je treći set završen 25:20.

Do kraja neizvenost nije izostala, Francuzi su brzo uspeli da se stabilizuju i izjednače rezultat pa je taj-brejk morao da odluči pobednika.

Peti set, ujedno je bio i najzubudljiviji na meču. Francuska je vodila, a Srbija je svaki put uspela da izjednači. Na 11:11 trener Francuske Tili je tražio tajm-aut posle kojeg je Atanasijević servira as za delirijum srpskih navijača na tribinama.

Igralo se poen za poen, da bi na kraju Francuska imala i propustila 3 meč lopte, i tako i posle 7 godina doživela poraz u zvaničnim duelima sa Srbijom.

Blistao je fenomenalni Aleksandar Atanasijević sa 38 poena, posebno u finišu petog seta kada je Srbija spašavala tri meč lopte.

Da podsetimo, posle prve faze u Bariju, gde su ostvarili skor 4-1 u Bugarsku su stigli sa 12 bodova i do nedelje će se u grupi nadmetati sa selekcijama Poljske (skor 5-0), Francuske (3-2) i Argentine (2-3).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    21. septembar 2018 | 19:50

    Bravo! Atanasijevic 38 poena auuuu 😂 idemo do medalje!

  • Srbija

    21. septembar 2018 | 18:56

    Najjaci smo!!!!! Idemo po zlato💪💪💪💪💪🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Goca

    21. septembar 2018 | 22:04

    BRAVO MOMCI... SVAKA ČAST!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA