Svečano otvoren 51. Srbija reli, najznačajnije automobilsko takmičenje na ovim prostorima (FOTO)

Veliki sportski događaj prvi put se održava u Vrnjačkoj banji

  • 0

Na Gradskom trgu u Vrnjačkoj Banji svečano je otvoren danas 51. Srbija reli, u prisustvu ministra odbrane Aleksandra Vulina, ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, predsednika Auto-moto saveza Srbije Mirka Butulije i predsednika opštine Vrnjačka Banja Bobana Đurovića.

Najznačajnije automobilsko takmičenje na ovim prostorima održava se u organizaciji Auto-moto saveza Srbije, Sportskog auto i karting savez Srbije i Grada Vrnjačka Banja, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i AMS Osiguranja. Srbija reli, koji se po prvi put održava u Vrnjačkoj Banji, boduje se za Evropski reli trofej, Balkanski reli trofej, Šampionat Bosne i Hercegovine, Šampionat centralnoevropske zone i Nacionalni šampionat.

Kako su Rađa i Divac do Pirota vozili Jugo bez kočnica i razbesneli Pešića cigaretama: Dino opisao najluđe detalje druženja sa Vladom

Ovogodišnja automobilska manifestacija okupila je 50 posada, a osim takmičara iz Srbije učestvuju i posade iz Bugarske, Slovenije, Rumunije, Švedske i Turske.

- Srbija je zemlja sporta i takmičarskog duha, a ovo najznačajnije automobilsko takmičenje, uvek je izazivalo veliku pažnju domaće i evropske javnosti. Ovakvim događajima uspostavljamo kvalitet i najviše standarde u sportskom automobilizmu kod nas i pokazujemo da možemo da pariramo evropskim takmičenjima u auto sportovima. AMSS insistira na bezbednosti ne samo u auto sportu, već i u svakodnevnom životu, jer je bezbednost u saobraćaju postulat našeg delovanja kao nacionalnog udruženja vozača Srbije -  izjavio je Mirko Butulija, predsednik Auto-moto saveza Srbije, ispred organizatora relija na svečanom otvaranju.

51. Srbija reli održava se u Vrnjačkoj banji Foto: Promo/ams.co.rs

- Zadovoljstvo mi je što smo u prilici da u godini obeležavanja jubileja od 150 godina organizovanog turizma budemo domaćini 51. Srbija relija. Investicijama za razvoj sportskog turizma, stvoreni su uslovi za održavanje raznih sportskih takmičenja i priprema sportista u Vrnjačkoj Banji. Drago nam je da smo stekli nove partnere poput SAKSS-a i Auto-moto saveza Srbije, što će nam omogućiti da i u narednim godinama budemo domaćini ovog međunarodnog takmičenja, u cilju promovisanja auto sporta i upoznavanja našeg mesta sa najdužom tradicijom turizma u regionu -  poželeo je dobrodošlicu i izjavio Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, grada domaćina relija.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prilikom svečanog proglašenja zahvalio se Vrnjačkoj Banji što je u protekle četri godine širom otvorila vrata za sve srpske sportove i postala centar sportskih dešavanja, a Auto-moto savezu Srbije što pokazao odgovornost prema auto sportu, dajući punu podršku njegovoj afirmaciji u zemlji i inostransvu. ‘

- Najbolji vozači iz sveta ponovo voze na našim stazama i to govori o tome koliko smo uspešni - rekao je Udovičić.

Prve posade startovao je ministra odbrane Aleksandr Vulin koji je naglasio da mu je zadovoljstvo što je u prilici da prisustvuje i zvanično otvori 51. Srbija reli, uz čestitke domaćinu i organizatorima na dobro obavljenom poslu.

Srbija reli se održava još od 1967. godine i ova manifestacija ima sve veći broj učesnika, takmičare iz regiona i Evrope, i sve veći broj gostiju posećuje našu zemlju kako bi uživali u čarima automobilskih trka koju su organizatori i domaćini upotpunli koncertima Željka Vasić i YU grupe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA