≫ 

Orlovi overili polufinale Svetskog prvenstva u odbojci! (VIDEO)

Palo se u završnici prva dva seta, dobila ih je Poljska sa 28:26, 28:26, ali su uvodni poeni u trećem bili dovoljni za završnicu!

  • 18

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Poljske u drugom meču treće faze Svetskog prvenstva u odbojci sa 3:0 (28:26, 28:26, 25:22), ali je sa 54 osvojenih poena u ovom meču overila polufinale!

Nakon velikog deklasiranja Italije sa 3:0, Srbija je već jednom nogom kročila u završnu rundu takmičenja, drugi korak napravljen je u uvodnim minutima trećeg seta, pa je poraz ipak bezbolan.

Inače, Poljska nam je  u drugoj fazi SP u Varni sa 3:0 nanela težak poraz, pa su izabranici Nikole Grbića bili željni velikog revanša, iako taj meč nije imao veliki rezultatski značaj za nas u tom trenutku zbog već izborenog daljeg plasmana.

Motiv je bio jak, a posle drugog tehničkog tajm-auta pri 16:13, naš tim je krenuo da dominira i posle 19:15 je ipak došlo do pada, što su Poljaci znalački kaznili, dobili su prvi set sa 28:26.

Drugi set bio je identičan, žestoka se borba vodila pred sam kraj, igralo se poen za poen, a našu ekipu skupo su koštale ispuštene set lopte, još jednom je bilo 28:26.

Dve set lopte nisu iskorišćene, pri poslednjoj je Luburić imao servis grešku, onda su Kurek i Šalpuk bili dominantni igrači Poljske koji su doneli prevagu svom timu.

Ipak, novi poeni u uvodu trećeg seta bili su dovoljni da se obezbedi polufinale i da se rasterećenije igra.

Poljacima sa druge strane nije bilo svejedno, konstantno su vršili pritisak, žalili su se sudijama i sve je kulminiralo kada su Uroš Kovačević i Kubjak dobili po crveni karton. Time su ekipe izgubile po poen, a igralo se i dalje u egalu do završnice i 18:18.

Završnica je pokazala da su naši igrači ipak bili previše istrošeni trijumfom nad Italijanima i da im je nedostajalo motiva posle overenog polufinala kroz poene, dozvolili su Poljskoj da rezultat ne pokazuje pravu razliku u kvalitetu.

U grupi I, sa kojom se ukrštamo, Brazil je pobedio Rusiju sa 3:2, selekcija SAD je Ruse dobila sa 3:0, pa je preostalo da se za prvo mesto bore Brazil i SAD u međusobnom duelu 28. septembra u 17 časova.

U našoj grupi, posle ove utakmice, sastaće se Italija i Poljska u petak od 21.15.

U završnici, polufinala će se igrati 29. septembra, finale i meč za treće mesto dan kasnije.

VIDEO - Kako je Srbija deklasirala Italijane u sred Italije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    27. septembar 2018 | 22:07

    Odbojkaši što su igrali, to su i odigrali. Više nema dalje. Finale neke druge godine.

  • Tanče

    27. septembar 2018 | 22:28

    Malo sam se razočarala u vas ali nema veze. Idemo još jedan korak pa u finale. ♥♥♥♥♥ SREĆNO!!! ŽIVELA SRBIJA!!!!!

  • ⭐⭐⭐

    27. septembar 2018 | 21:59

    Već smo u polufinalu,bez obzira i da izgubimo i treći set.Trebalo nam je minimum 54 poena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA