≫ 

Tim izbeglica dobio "zeleno svetlo" za učešće na Igrama u Tokiju

Sportisti koji su zbog ratnih okolnosti onemogućeni da se takmiče pod zastavom svoje države, dobiće specijalni status na narednim OI

  • 0

Do Olimpijskih igara u Tokiju ostalo je nešto manje od dve godine, pripreme za taj događaj su uveliko u toku, a jedna od važnih odluka koje je doneo Međunarodni olimpijski komitet tiče se sportista sa statusom izbeglica. 

Njima će, kao i na prethodnim Igrama u Riju biti omogućeno da se takmiče, i to u većem broju nego što je to bio slučaj u prethodnom izdanju Igara, odlučeno je na 133. zasedanju MOK-a u Buenos Ajresu.

- MOK je registrovao 51 sportistu koji živi u izbeglištvu - rekao je povodom odluke da se proširi izbeglički kontigent na Igrama, Pjer Miro, visoki funkcioner Komiteta.

U saradnji sa Nacionalnim olimpijskim komitetima biće određen i tačan broj sportista iz izbeglištva koji će dobiti priliku da se predstave svetu u Tokiju.

Pre četiri godine u Riju, dvoje plivača koji su izbegli iz Sirije, dvoje džudista iz Konga, maratonac Etiopljanin i četiri srednjeprugaša iz Južnog Sudana bili su deo "izbegličkog tima".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA