≫ 

Ona je naša najveća karate nada: Ivana Perović osvojila bronzu na Olimpijskim igrama za mlade!

Sjajan uspeh za našu Ivanu

  • 1

Poslednjeg dana takmičenja Olimpijskih igara mladih u Buenosa Ajresu, karatistkinja Ivana Perović osvojila je bronzanu medalju i ukupno peto odličje za tim Srbije na ovom takmičenju.

Ona je u polufinalu poražena od Ruskinje Ane Černiševe nakon odluke sudija, pošto je rezultat nakon borbe bio 0:0.

Ivana je do polufinala stigla kao druga u grupi pošto je zabeležila dve pobede protiv Mađarice Baranji Sofije i Estonke Osipove Marte, ali i jedan poraz od Japanke Sakaji Kokoro.

- Izuzetno sam zadovoljna što sam osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama mladih. Ovo je veliki trenutak za karate jer je prvi put na programu Olimpijskih igara i naravno za srpski karate jer je ovo naša prva olimpijska medalja. Naravno da sam želela da bude zlatna, ali radiću za to na putu ka Parizu, a možda već i Tokiju - rekla je Ivana Perović nakon ceremonije dodele medalja.

Inače, Ivana je svetska kadetska šampionka u kategoriji do 54 kilograma, a tu titulu osvojila je prošle godine bez izgubljenog poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodan

    18. oktobar 2018 | 08:32

    Jos da objavite da je njen otac jedan od najvecih heroja sa Kosara!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA