Vaterpolo savez Srbije poslao dopis klubovima posle napada na igrače Zvezde u Splitu!

Takođe, VSS je održao dva sastanka sa klubovima

  • 0

Vaterpolo savez Srbije poslao je dopis klubovima da se pronađe pravo rešenje za nastavak učešća u Regionalnoj ligi, ali i da se obrati pažnja na bezbedonosne mere, posebno na gostovanjima u Hrvatskoj.

VSS je održao dva sastanka sa predstavnicima klubova nakon napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu.

- Analiziranjem postojeće situacije, a ujedno ohrabrenjem izjava osude svih relevantnih institucija u Hrvatskoj i Srbiji, ishod i najvažniji zaključak ovih sastanaka jeste da je potrebno pronaći najbolje rešenje za nastavak odigravanja RL, kako je to želja i interes svih učesnika lige - navodi se u dopisu koje je potpisao prvi čovek VSS Viktor Jelenić.

Iz VSS-a podsećaju da je dužnost svih klubova da, prilikom odigravanja međunarodnih utakmica u Srbiji, da događaj prijave Ministarstvu unutrašnjih poslova i da angažuju licenciranu agenciju za obezbeđnje.

Viktor Jelenić, prvi čovek VSS Foto: Telegraf

- Na povećane mere bezbednosti se mora obratiti pažnja i prilikom odlaska naših klubova u inostranstvu, te se događaj mora prijaviti Ministarstvu inostranih poslova i Ministarstvu omladine i sporta, u vidu popunjavanja Obrasca prijave međunarodnog sportskog događaja.

Isto tako iz VSS apeluju da se svim klubovima, trenerima i članovima delegacije skrene pažnja, posebno u Hrvatskoj, na ponašanje i da se ne dopuste bilo kakve provokacije.

- Svi moramo da nastojimo i da se potrudimo da se događaji ove vrste više nikada ne ponove - zaključuje se.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA