≫ 

Zvuči neverovatno, ali svaki od 171 gola datog na prethodnom Mundijalu staje u ova dva kratka, fenomenalna klipa (VIDEO)

Samo u grupnoj fazi Svetskog kupa u Brazilu 2014. godine palo je 136 golova, devet manje nego na čitavom prethodnom Mundijalu ukupno: to znači 2,83 po meču. To je bio najveći broj golova po grupama od kako je Svetsko prvenstvo prošireno na 32 tima pre dvadeset godina, i najbolji procenat golova po grupama još od Svetskog kupa u Švedskoj 1958

  • 0
Mario Gece, popularni „Super Mario“, slavi gol u finalu Mundijala 2014. godine kojim je Nemačka porazila Argentinu i osvojila trofej. Foto: AP/Tanjug

Po svemu sudeći, vazduh na brazilskom tlu nije isti kao u ostatku sveta. Ima nečega u tamošnjoj atmosferi zbog čega golgeteri polude, pretvore se u haubice i tresu mreže kao da su blesavi, i to „svi u jednom ritmu“, kako je glasila zvanična krilatica poslednjeg Mundijala u Brazilu.

U periodu između 12. juna i 13. jula te prekrasne 2014. godine, na 64 utakmice, od onog odmeravanja snaga između domaćina i Hrvatske koje je okončano pobedom „karioka“ sa 3-1 (uz obilatu pomoć delioca „pravde“ Juičija Nišimure) pa do završne utakmice za trofej između Nemačke i Argentine, koje se završilo sa „mršavih“ 1-0, pao je ukupno 171 gol, što znači: 2,67 po meču.

Samo u grupnoj fazi turnira palo je 136 golova, devet manje nego na čitavom prethodnom Mundijalu ukupno: to znači 2,83 po meču. To je bio najveći broj golova po grupama od kako je Svetsko prvenstvo prošireno na 32 tima pre dvadeset godina, i najbolji procenat golova po utakmici još od Svetskog kupa u Švedskoj 1958.

Prvi remi (i to bezgolni) došao je tek u 13. meču, kada su se sreli Iran i Nigerija: tako nešto je nezabeleženo u mundijalskoj istoriji još od prvog Svetskog kupa u Urugvaju 1930. godine, kada nijedna od 18 utakmica nije završena bez pobednika.

Uostalom, šta imamo više da raspredamo. Uživajte u ovoj zbirci svih golova sa prethodnog Svetskog prvenstva u Brazilu. Kao što ćete moći da vidite, zbirka je podeljena u dva odvojena klipa, koji se nalaze jedan ispod drugog, po redu.

VIDEO: Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine — Svi golovi od početka do kraja: 1. deo

VIDEO: Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine — Svi golovi od početka do kraja: 2. deo

VIDEO: Mitrović: Gladan sam golova

(O. Š.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA