≫ 

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Najbolje asistencije i potezi sa Mundijala u Brazilu. Fudbal se igra zbog golova, ali ovo je samo za istinske ljubitelje igre

Golovi su vrhunac fudbalske igre, ali fudbal je mnogo više od toga. Jedan od najčuvenijih golova u istoriji Svetskih prvenstava, „gol veka“ kako ga zovu, onaj koji je za 2-0 zabio Maradona protiv Engleske u Meksiku '86, nije jedan od najčuvenijih zato što je postignut već zbog činjenice da je Dijego uzeo loptu na sredini terena i preševao čitavu odbranu „arogantnog albiona“

  • 1
Lionel Mesi tokom meča njegove Argentine sa Iranom, na Mundijalu u Brazilu 2014. godine. Foto: AP/Tanjug

Neki kažu da se fudbal igra zbog golova, drugi da se igra zbog publike, a treći nalaze srednji put pa kažu: „Igra se i zbog golova i zbog publike“. A istina je ta, da se ne igra ni zbog golova ni zbog publike, već zbog lepote, uzbuđenja i oduševljenja koje izaziva. Golovi u mrežama su samo jedan deo iskustva, njegov vrhunac, ali fudbal se ne voli samo zbog ushićenja koje oni izazivaju već i zbog onoga što im prethodi.

To što im prethodi često je lepše i od samog gola: neretko se dešava da je asistencija daleko maestralnija od onoga što je na kraju izveo strelac. Uostalom, jedan od najčuvenijih golova u istoriji Svetskih prvenstava, „gol veka“ kako ga zovu, onaj koji je za 2-0 zabio Maradona protiv Engleske u Meksiku '86, nije jedan od najčuvenijih zbog načina na koji je ugurao loptu u gol već zbog činjenice da je uzeo „balon“ na sredini terena i preševao čitavu odbranu „arogantnog albiona“.

Prema tome, pre nego što Svetsko prvenstvo u Rusiji počne, red je da se prisetimo najboljih poteza sa prethodnog turnira. Izabrali smo dva klipa, iako se na „Jutjubu“ može naći mnogo više. Jedan je zbirka veštine i znanja u baratanju „bubamarom“, dok je grupa top-lista deset najboljih asistencija. Uživajte.

VIDEO: Najbolji potezi Mundijala u Brazilu 2014.

VIDEO: Top 10 najboljih asistencija sa Mundijala u Brazilu 2014.

VIDEO: Maradona poslao poruku Srbiji i Matiću pre SP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA