≫ 

Filmski put Nemanje Radonjića: Od slovenačke livade do najboljeg na utakmici Srbije za samo godinu dana!

Podsetite se na kakvom terenu je krilni vezista Zvezde pre godinu dana ''prodavao'' svoju magiju

  • 22

Bio je 7. jul 2017. godine, na teren slovenačkog trećeligaša Slatine istrčali su fudbaleri Čukaričkog i Tosna u nameri da na pripremama odigraju prijateljski meč.

Među momcima koji su nosili crni dres Brđana bio je i Nemanja Radonjić, sadašnji član Crvene zvezde i reprezentativac Orlova. Tada još momak koji je na sebi imao etiketu ''problematičnog'' fudbalera.

Ali i fudbalera koji je po ko zna koji put ispred sebe imao novi početak. Velika sumnja se nadvila nad tim novim pokušajem, ali je ona kao rukom odnešena posle partije koju je pokazao protiv Rusa. Odigrao je doktorsku utakmicu i najavio da je to neki novi Radonjić.

Sećamo se izjave tadašnjeg rezervnog golmana Nikole Petrića koji je sa klupe dobacio Radonjiću ''ti, bre, možeš da daš gol kad hoćeš'', a zatim i kratku ocenu njegove igre od strane Nenada Lalatovića.

Printskrin: Telegraf

- Kada je raspoložen, Radonjiću ne može niko ništa - rekao je Lalatović tada Telegrafu koji se nalazio na pripremama sa Čukom i uživo gledao Radonjićeve majstorije.

Ali, ''gledala'' je to i Crvena zvezda koja je iskoristila momenat i bez obeštećenja dovela Radonjića nedugo zatim. Od tog trenutka kreće bajka za rođenog Nišliju. Ako je sve do sada u njegovoj karijeri bio pakao, onda slobodno možemo da kažemo da kažemo da novopečeni srpski reprezentativac od leta 2017. proživljava bajkovite trenutke.

Ko bi rekao da će Radonjić od tog paklenog popodneva u radencima za manje od godinu dana doći u situaciju da na terenu bude najbolji reprezentativac Srbije, kao i putnik na Svetsko prvenstvo.

A upravo je protiv Čilea radonjić bio najbolji. Najagilniji. Najraspoloženiji za igru. Fudbaler sa dve najbolje šanse i sa driblingom kojim je osramotio svog čuvara.

VIDEO: Nemanja Radonjić posle derbija

Za 64 minuta protiv šampiona Južne Amerike, Radonjić je ućutkao kritičare koji su smatrali da za njega nije bilo mesta među 23 putnika na Mundijal.

Nemanja radonjić u prodoru protiv Čilea Foto: MN Press

- Nemanja Radonjić je opravdao da ima talenat i da mora još da radi na nekim stvarima. Potencijal i kapacitet ima. I biće budućnost i uzdanica srpskog tima - rekao je Krstajić za krilnog napadača Zvezde.

Sam Radonjić nije preterano želeo da komentariše tu prošlost i gde je bio pre godinu dana, ali je činjenica da mu je karijera imala filmski put od jula 2017. do juna 2018. godine.

- Ne bih želeo da se vraćam na to. Gledam samo napred, to je ostalo iza mene. Fokusiran sam samo na Svetsko prvenstvo i da pružim svoj maksimum tamo - jasan je bio Radonjić.

Sudeći po utakmici sa Čileom i nastupu na konferenciji, Radonjić je i te kako fokusiran za predstojeći Mundijal.

Ko zna, možda Zvezdin fudbaler naprosto eksplodira i bude faktor iznenađenja, pa da u daljoj budućnosti neko tamo gleda film ''Od slovenačke livade do najboljeg u dresu Srbije i Mundijala.''

VIDEO: Zvezdina legenda o bolnom porazu protiv Australije na SP 2010.

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sulejman

    6. jun 2018 | 11:50

    Igracina nadam se da ces ostati u zvezdi

  • micko

    6. jun 2018 | 11:21

    Decko kida kako igra!Mnogo gotivim ovog igraca i zelim mu svu srecu u daljem redu!!!

  • Lazar

    6. jun 2018 | 12:37

    Sjajno odigrao, samo treba reci Kolarovu da sad imamo krilne igrace i da ne igra na njihovoj poziciji. Tek ce onda Radonja doci do izrazaja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA