≫ 

RTS konačno objavio plan za prenose i komentatore iz Rusije tokom Svetskog prvenstva!

Da li će zadovoljiti vaše apetite?

  • 22

Mnogi ljubitelji fudbala u Srbiji broje sitno do početka Svetskog prvenstva u fudbalu - najvažnijeg sportskog događaja na svetu!

Kako se bliži otvaranje Mundijala, koje je na programu u četvrtak 14. juna na Lužnjikiju u Moskvi utakmicom Rusije i Saudijske Arabije, tako se mnogi pitaju kakav nam je program pripremio RTS, koji ima pravo prenosa utakmica.

U Rusiju će putovati tročlana ekipa Javnog servisa Srbije - urednik sportske redakcije Zoran Marković i novinari Aleksandar Stojanović, Predrag Strajnić i Dušan Albijanić.

Aleksandar Stojanović biće zadužen za komentarisanje tokom prenosa utakmica Srbije; Foto: Milena Đorđević

Prenose utakmica Srbije sa stadiona će raditi Aleksandar Stojanović, dok će ostale mečeve uživo prenositi trojka u sastavu Miloš Krivokapić, Nemanja Matić i Vladimir Mijaljević.

Predrag Strajnić je objasnio da će četvorica reportera RTS-a imati česta uključenja u redovne emisije RTS-a, pratiće sva dešavanja u vezi sa reprezentacijom, a takođe će i neke konferencije za medije biti prenošene uživo.

Predrag Strajnić; Foto: Tanjug/Hotsport/Zoran Torbica

Sve utakmice će biti prenošene uživo, ali će u danima kada "Orlovi" budu igrali (17, 22. i 27. jun), na programu RTS-a biti specijalne emisije, sa gositma pre, za vreme i posle utakmica.

Program počinje u četvrtak, 14. juna od 16 časova, na dan zvaničnog otvaranja, a svakog dana će od 22.00 na RTS 1 biti specijalna emisija koja će trajati 45 minuta.

U njoj će biti prikazivano sve ono što je bilo najzanimljivije tog dana, kao i najave i sudijske analize.

Stranić objašnjava da će novina biti to što će RTS imati stručnu analizu, gde će domaći treneri na video-bimu grafički pokazivati i objašnjavati gledaocima taktičke varijante, sisteme igre.

Tokom trajanja Mundijala neće biti Sportskog dnevnika.

Svetsko prvenstvo je na programu od 14. juna do 15. jula. Naša reprezentacija je u teškoj grupi E sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom. Mnogi se nadaju plasmanu u narednu fazu. Zanimljivo je i kako će izgledati i naše komšije iz Hrvatske i ko će biti bolje plasiran.

Kvota da će Srbija na SP biti bolje plasirana od Hrvatske je 2,19. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duele reprezentacija na Svetskom prvenstvu.

Sastavi grupa za Svetsko prvenstvo; Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šone

    8. jun 2018 | 15:52

    Kada se setim svoje mladosti i slušanja Radio i TV prenosa utakmica koje je vodio Marko Markovic,ovi današnji ni cipele ne mogu da mu obrišu!!!

  • DENI

    8. jun 2018 | 16:01

    Jedan je Milojko Pantic!!!!!I ostace!!!!

  • Dio

    8. jun 2018 | 17:04

    Miloš Krivokapić je naš ubedljivo najbolji komentator a verujem da mnogi vole da ga čuju a ne znaju kako se zove i preziva, dok Aca informacija sam nametuo svojim glupostima i svi ga tako znaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA