≫ 

Ko je najstariji, a ko najmlađi na Mundijalu, iz koje lige dolazi najviše igrača i gde je tu Srbija!?

Orlovi nisu ni previsoki, ni preniski, ni najteži, ni najlakši - zlatna sredina

  • 1

Do početka Svetskog prvenstva u fudbalu sve sitnije se broji, reprezentacije se vredno pripremaju posle konačnog odabira koji su napravili treneri. I dok pravi spektakl u Rusiji ne počne analiziraju se činjenice koje bi mogle da budu od presudnog značaja za plasman nacionalnih selekcija.

>>>Svet se zaljubio u prsatu plavušu sa meča Engleska - Kostarika: Otkrli smo njen identitet, fotke na Instagramu su joj perverzija (FOTO)

Posebno je zanimljivo da će na prvenstvu od ukupno 736 fudbalera čak 124 doći iz Premijer lige Engleske, koja daje najviše reprezentativaca. Engleze prati prvenstvo Španije odakle dolazi njih 81, Bundesliga zastupljena je sa 67, dok je italijanska Serija A na četvrtom mestu sa 58 igrača koji će istrčati na terene širom Rusije.

Statistički najprisutnije je najjače fudbalsko takmičenje Engleske jer, pored najvećeg broja svih reprezentativaca koje daje, i cela reprezentacija Gordog Albiona nastupa upravo u toj ligi.

Hari Kejn će biti uzdanica Engleske na Mundijalu; Foto: AP/Tanjug

Takođe, Mančester Siti je na prvom mestu po broju internacionalaca, ima  ih 16, a taj broj bi bio i veći samo da selektor Nemačke Lev, za mnoge potpuno neočekivano, nije precrtao Sanea.

ON JE UBEDLJIVO NAJSTARIJI FUDBALER NA MUNDIJALU  - Esam el Hadari

Golman reprezentacije Egipta Esam el Hadari rođen je 15. januara 1973. godine i sa svojih 45 biće jedan od veterana na predstojećem prvenstvu. Pored njega, među najstarijima su Meksikanac Rafa Markez, Rus Sergej Ignjaševič i Tim Kejhil iz Australije koji imaju po 39 godina.

Golmanu Egipta godine ne smetaju da nastupi na Mundijalu; Printscreen: Youtube/Παίξε Μπάλα PM9

"GOLOBRADE" BUDUĆE ZVEZDE

Interesantno je da je razlika između najstarijeg i najmlađeg aktera Mundijala čak 26 godina. Mlada nada, za koju kažu da će "bljesnuti" u Rusiji je Daniel Arzani Australijanac iranskog porekla koji će sa samo 19 godina dobiti priliku da se nadmeće sa zvezdama svetskog fudbala.

Arzani nastupa za ekipu Melburn Sitija i uz Mbapea iz Francuske, Hakimija iz Maroka, Nigerijca Uzoha i Aleksander-Arnolda iz Engleske predvodi "četu" mladih nada planetarne fudbalske smotre.

Poreklom iz Irana, mladi Arzani može biti jedno od prijatnih iznenađenja Mundijala; Printscreen: Youtube/Soccer Skills7

Među ovim "fan fekt" podacima po kojima se selekcije ističu, igrači iz naše zemlje po svakom od ovih kriterijuma predstavljaju "zlatnu sredinu". Naši fudbaleri nisu ni previsoki, ni preniski, ni najteži, ni najlakši.

Tako je iz "komšiluka" golman Hrvatske Lovren Kalinić najviši, dok je fudbaler Švajcarske, sa kojom igramo u grupi, Đerdan Šaćiri sa svega 165 centimetara najniži.

U kategoriji najlakših fudbalera, najmršaviji je Japanac Takaši Inui sa svega 59 kilograma, dok je nasuprot njega 99 kilograma teški defanzivac Paname Roman Tores.

Da podsetimo, Svetsko prvenstvo traje od 14. juna do 15. jula.

VIDEO: Bane Ivanović od saigrača dobio golf štap po guzi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    9. jun 2018 | 14:06

    najstarije reprezentacije iz istocne evrope i sa bliskog istoka.. ne zna se ko ima starije igrace

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA