Koliko će kilometara Orlovi preleteti tokom prve faze Mundijala? (FOTO)

Našu reprezentaciju očekuje velika razadaljina koju će proputovati

  • 5

Opšte je poznata stvar da je Ruska Federacija, sa površinom od 17.125.187  kilometara, najveća zemlja na svetu.

Površina ove države je skoro duplo veća u odnosu na najveće svetske države kao što su Kanada, Kina ili SAD pojedinčno. Rusija se graniči se sa 18 drugih država a po broju stanovnika je na devetom mestu u svetu.

>>>Najezda navijača u Moskvi: Dominiraju Iranci, Meksikanci i Argentinci (VIDEO)

>>>Poznate su cene karata za meč Srbije i Kostarike! Možete ih kupiti i u Beogradu!

Printskrin: distancecalculator.net

Shodno tome, fudbalska rprezentacija Srbije će ovog leta, u sklopu svog učešća na Svetskom prvenstvu, morati da pređe popriličan broj kilometara, tačnije 7.798. Ovaj broj kilometara se odnosi na putovanje koje je krenulo iz Beograda i trajalo bi do eventualnog povratka u Srbiju, nakon tri odigrane utakmice u svojoj grupi.

Naime, baza naše reprezentacije se nalazi u gradu Svetlogorsk u blizini Kaljiningrada. Razdaljina od Beograda do ovog grada na obali Baltičkog mora iznosi 1105 kilometara.

"Orlove" očekuje puno druženja sa avionom ovog leta Foto: FSS

Svoj prvi meč na Mundijalu, reprezentacija Srbije će igrati u gradu Samara, u Samarskoj oblasti, koji je udaljen 1941 kilometar od Kalinjingrada. Ovaj broj se naravno duplira nakon povratka reprezentacije u svoju bazu u Svetlogorsku.

Srećom po naše fudbalere, drugi meč u grupi, reprezentacija Srbije igra protiv reprezentacije Švajcarske upravo u Kalinjingradu, tako da u ovom slučaju, neće biti napornog putovanja od nekoliko sati.

Treći, a ujedno i poslednji meč u grupi, reprezentacija Srbije igra protiv reprezentacije Brazila u Moskvi, na stadionu Otkritije arena. Udaljenost Kaljiningrada od glavnog grada Moskve iznosi 1093 kilometara.

VIDEO: Rukavina: Samo da ne napravimo grešku kao 2010.

Treba uzeti u obzir da sami dolasci i odlasci sa aerodorma oduzimaju dosta vremena, koji u kombinaciji sa višečasovnim letovima, predstavljaju veoma bitan faktor u pogledu svežine i odmora fudbalera i stručnog štaba.

Ono što možemo da poželimo našim fudbalerima, jeste da ostvare što veći broj pređenih kilometara, s obzirom da svi očekujemo da će "Orlovi" nastaviti takmičenje u osmini finala Svetkog prvenstva, a uz malo sreće ni finale nije toliko daleko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA