Kolarov je igrač top klase, Sergej najbolji u Evropi, a Ljajiću fali...Telegraf pred Mundijal razgovarao sa novinarom Gazete!

Frančesko Fontana gledao uživo meč Srbije i Bolivije u Gracu

  • 0

Imao je samo jedno na umu - da u Gracu, posle meča između fudbalskih reprezentacija Srbije i Bolivije, uradi intervju sa jednim članom Orlova koji igra u Seriji A!

Sergej Milinković Savić je novinaru ''Gazete delo Sport'' Frančesku Fontani bio opsesija tokom svh 90 minuta utakmice, ali i dva sata pre toga. Stalno se pitao da li će uspeti da uradi priču sa najskupljim fudbalerom Srbije, pogotovo što je već dobio neke naznake da će to možda biti i nemoguća mislija.

Prvi je bio u miks zoni posle utakmice i uspeo je da se domogne Sergeja. Dva puta ga je molio za intervju, treći put je popularni SMS pristao, ali je Frančesko imao tu nesreću da ga organizatori osujete u nameri da razgovara sa Srbinom. Razlog - prešao je dozvoljenu liniju za novinare i dok je pokušavao da objasni o čemu se radi Sergeja su ''uvukli'' u autobus.

Bes i tuga na njegovom licu donekle su sakriveni kada je ispred njega stao Adem Ljajić, a nedugo pošto je razgovarao sa vezistom Srbije, Frančesko je ''prozborio koju'' i sa novinarom Telegrafa.

- Mislim da će Srbija da se bori sa Švajcarskom za tu drugu poziciju u grupi - rekao je Frančesko za Telegraf, odmah posle pobede Orlova protiv Bolivije (5:1):

Frančesko Fontana (desno) u društvu novinara Telegrafa Foto: Telegraf

- Brazil je, naravno, veliki favorit. Ne samo u grupi, nego na celom Svetskom prvenstvu. Imaju Nejmara u napadu, čvrstu odbranu i ''fajterski'' vezni red. Boljih od njih nema. Takođe, smatram da je Švajcarska u blagoj prednosti u odnosu na vaš tim zbog činjenice da su iskusniji.

S obzirom na to da prati Seriju A, pokušali smo od Frančeska da dobijemo kratku analizu naših igrača koji igraju u Italiji.

- Milenković je mlad igrač koji je imao dobru sezonu u dresu Fjorentine. Pioli mu je verovao i, ako se ne varam, odigrao je nekih 18 ili 19 utakmica. Igrao je više desno u Seriji A. Veliki je zalog za budućnost. I tima, ali i reprezentacije - rekao je novinar gazete i nastavio:

- Kolarov je jedan od najboljih igrača u Evropi na svojoj poziciji. Igrač je top klase. Adem Ljajić je tehnički sjajan igrač, ali mu je nedostatak to što nema kontinuitet dobih igara. Potrebno je da iza sebe ima jednu sjajnu sezonu, ne da malo igra, malo ne. Što se tiče Sergeja, on je sada jedan od najboljih veznih fudbalera u Evropi. Mislim da bi on i Ljajić mogli zajedno da igraju u prvoj postavi.

Interesovalo nas je i to da li bi Aleksandar Mitrović, trostruki strelac protiv Bolivije, mogaod a se snađe u Seriji A.

- Mitrović je dobar igrač. Veliki je borac  i strelac. Moguće da bi se snašao u Seriji A, ali ne znam koliko trenutno košta. U Italiji nema previše novca da se kupuju igrači iz Premijer lige, Bundes lige i Španije. Pričamo o onim dobrim igračima - jasan je Frančesko.

Nažalost po njega, Italija posle toliko godina neće igrati na SP.

Italijani slave gol Balotelija Foto: Tanjug/Ap

- Italija nema kvalitet. Nema vrhunskih majstora na terenu. Nekada su za reprezentaciju igrali igrači kao što su Toti, Del Pjero, Vijeri, Bađo... Sada, čekamo Belotija, Imobilea ili Insinjea. U ovom trenutku jedini top igrač u reprezentaciji Italije je Mario Baloteli. Što se tiče Manćinija, smatram da je sjajan izbor za selektora.

Frančesko se osvrnuo i na dominaciju Juventusa koja traje godinama. Iako nije fan Bjankonera, priznao je:

- Juventus je najbolji tim u Italiji u svim aspektima. Stadion, igrači, ekonomska struktura kluba. Sve dok se Inter i Milan ne vrate na onaj nivo od pre 10 godina, Juventus će biti sam u vrhu i osvajaće trofeje.

Frančesko je dodao i to da će na SP navijati za Portugaliju i otkrio je da je za njega Kristijano Ronaldo bolji igrač od Lionela Mesija.

- Kristijano je fantastičan igrač, fantastičan šampion, Mislim da je kompletniji nego Mesi, ali to je samo moje zapažanje - rekao je za kraj razgovora za naš portal.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA