≫ 

Grofov napadač zakucao Saudijsku Arabiju: Rusija uz 2 evrogola petardirala rivala na startu Mundijala! (VIDEO)

Teško da su Rusi mogli da zamisle bolji početak Mundijala!

  • 27

Fudbaleri Rusije i Saudijske Arabije otvorili su takmičenje na Mundijalu, prvom utakmicom u grupi A, a Zbornaja je trijumfovala sa ubedljivih 5:0!

Rusija je domaćin Svetskog prvenstva i željna je dokazivanja pred celom planetom, i kao dobar organizator i kao tim. Neki ispiti su na startu položeni.

>>>Groznica Mundijala počela, Moskva se na otvaranju spektakularno predstavila svetu! (VIDEO)

Odavno Rusi ne beleže uspehe kao nekada u vremenima SSSR-a, mali bljesak imali su na Evropskom prvenstvu 2008. kada su došli do polufinala, ali Mundijal je posebna priča.

Pala je Saudijska Arabija na startu takmičenja, i to pošto joj je rano ugašen startni entuzijazam.

Imali su Arapi dobru startnu inicijativu, ali je Gazinski najavio ubedljivu pobedu pogotkom u 12. minutu. Nadovezao se Čerišev u 43, dok je Dzjuba zapečatio trijumf u 72. kao džoker, a Čerišev je uspeo da postigne još jedan pogodak.

Detalj uoči meča Foto: Tanjug/AP

RUSIJA - SAUDIJSKA ARABIJA 5:0

Sudija: Nestor Pitana Stadion: Lužnjiki

(Gazinski 12, Čerišev 43, 92, Dzjuba 72, Golovin 94)

Rusija: Akinfejev, Fernandeš, Kutepov, Ignjaševič, Žirkov, Gazinski, Zobnin, Samedov (od 64. Kuzjajev), Golovin, Džagoev (od 24. Čerišev), Smolov (od 70. Dzjuba)

S. Arabija: Al Mujauf, Al Burajk, Al Davsari, Al Faraj, Al Jasim, Al Salavi, Al Šarani, Al Šehri, Havsavi O, Havsavi, Otajf (od 64. Al Muvalad)

TOK MEČA

Blagu je inicijativu imala Arabija u prvih 10 minuta, dok se Rusija nije konsolidovala u presingu, a onda je zadala ozbiljan udarac već u 12. minutu, kada je Gazinski odlično skočio na ubacivanje Golovina.

Očajni su bili igrači Saudijske Arabije u skoku tokom celog meča, ali je sve kulminiralo vrlo rano, što je bilo nepopravljivo i nenadoknadivo za ekipu Huana Antonija Picija.

Poigravanje Čeriševa Foto: Tanjug/AP

Samopouzdanje je Rusima poraslo, nisu očajavali ni kada je povredu doživeo Džagoev, kog je rano zamenio Čerišev. Naprotiv, ispostavilo se da je Čerišev bio gladan igre i to je pokazao maestralnim pogotkom pred kraj poluvremena. Bio je sam na levoj strani i u pravo vreme mu je Zobnin dodao, pa je usledio pomalo ponižavajuć momenat za Arape.

Čerišev je jednom fintom u proklizavanje bacio Havsavija i Al Burajka, pa je samo zakucao loptu pod prečku nemoćnog Al Muajufa za 2:0. Bio je to idealan momeant za dupliranje vođstva, pred odlazak na odmor, pa je Rusija sebi mogla da dozvoli i laganiji tempo protiv prilično inferiornog rivala.

Izgubili su Arapi u vazduhu skoro sve duele Foto: Tanjug/AP

Razlika u kvalitetu je ipak bila prevelika i to je bilo očigledno u svakom momentu, a još jedna izmena je bila delotvorna za Rusiju.

Fudbaler Arsenala iz Tule i prošlogodišnji adut Miodraga Božovića iz ovog kluba, Artjom Dzjuba, dočekao je novi sjajan centaršut Golovina za 3:0 u 72. minutu, samo minut po ulasku u igru umesto Smolova.

Na kraju, Čerišev je hteo definitivno da stavi tačku na meč u 92. minutu, lagano je bocnuo loptu sa 20-ak metara, pravo u rašlje!

Ipak, pao je još jedan gol, i to iz slobodnog udarca. Golovin je bez dileme igrač meča, posle dve asistencije dao je elegantan pogodak iz prekida, bez velikog zaleta i sa dobrom procenom kako da prebaci živi zid.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grofica milica

    14. jun 2018 | 18:36

    Grof , ko to bijase , a da..onaj sto je izgubio placeno i namjesteno prvenstvo haha hahahha..po tome ce ga pamtiti ex yu liga

  • Sas@

    14. jun 2018 | 17:15

    Kad će ovi iz RTS shvatiti konačno da fudbal nije pozorište.. Dokle bre uvek da moram gledati na HRT!? Pa pojačajte bre atmosferu i publiku bree. Hocemo li celo vreme gledati utakmicu kao da su samo spiker i timovi na stadionu!?? Srećom da postoji Drago ćosić!!!

  • Ečeverija,bratbod strica MOMOV!

    14. jun 2018 | 17:02

    Idemo braćo Rusiiii,URAAA,URAAA,URAAA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA