≫ 

Orlovi na 1. mestu u grupi: Švajcarci prebili Nejmara i otkinuli bod Brazilu! (VIDEO)

Mali momenat inspiracije dovoljan je bio za vođstvo, ali je Švajcarska uzvratila

  • 83

Fudbaleri Brazila i Švajcarske odigrale su 2. meč Mundijala u grupi E, i to uz remi (1:1)!

Prvi su odigrale Srbija i Kostarika, trijumfalno se završilo za Orlove, koji su posle odličnog meča sačekali ovaj duel da analiziraju narednog protivnika.

 Prvi favorit turnir otvara sa Švajcarcima. Ako verujete u Brazil, kvota na keca uz bar tri gola (1&3+) je 2,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Brazil - Švajcarska.

To će biti Švajcarska narednog petka od 20 časova, i nema sumnje da neće biti lako. Bili su drski i hrabri protiv Brazilaca, beskompromisni, što im se vratilo i isplatilo.

Na kraju dana, lepo je videti Srbiju na vrhu grupe, ispred glavnih rivala!

BRAZIL - ŠVAJCARSKA 1:1

(Kutinjo 20 - Zuber 50)

Brazil: Alison, Danilo, Silva, Miranda, Marselo, Kazemiro (od 60. Fernandinjo), Paulinjo (od 67. Augusto), Nejmar, Kutinjo, Vilijan, Gabrijel Žesus (od 79. Firmino)

Švajcarska: Zomer, Rodrigez, Akanđi, Šar, Lihštajner (od 87. Lang), Džaka, Behrami (od 71. Zakarija), Šaćiri, Džemaili, Zuber, Seferović (od 87. Embolo)

TOK MEČA

Nisu se Švajcarci uplašili kada su videli startnu postavu Brazilaca, naprotiv. Već su Špancima pokazali zube u pripremama kada su izborili 1:1, ovaj put su želeli da namuče petostruke svetske prvake, a naročito Nejmara koji je bio posebna meta.

Behrami je bio zadužen za hapšenje, koristio je svaku priliku da mu diše za vrat i izbaci iz takta, što se činilo na ivici grubosti i kartona.

Nije Nejmaru bilo do igre posle startova Švajcaraca Foto: Tanjug/AP

U prvom poluvremenu je Behrami zvezdu PSŽ-a tri puta bacio na travu i uspeo da izbegne karton, Lihštajner ga je patosirao hvatanjem za vrat, ali nije sudija previše mario za to.

Zato je u prvi plan iskočio Kutinjo evrogolom sa 20-ak metara, iskosa sa leve strane. U malu mrežu, tik uz stativu je prosledio loptu i razgalio Brazilce, ali su potom svi krenuli da igraju onako kako ne priliči Brazilu.

Nisu se birala sredstva Foto: Tanjug/AP

Držali su igru, ali uz preveliko povlačenje i letargiju izabranici Titea, pa je Švajcarska preko krila nekoliko puta pripretila do kraja poluvremena, doduše bez uspeha.

Tu letargiju tim Vladimira Petkovića kaznio je rano u nastavku meča, pošto je vrhunski korner izveo Šaćiri. Zuber je na petercu bio najviši u skoku, dok je statični Alison samo gledao kako lopta ide u mrežu.

Odgovor je bio žestok Foto: Tanjug/AP

To je nateralo Brazilce da se malo aktiviraju, ali ih je dug prazan hod izbacio iz ritma, samo su se ispucavali Fernandinjo, Kutinjo i Vilijan, dok je Nejmar i dalje imao poseban tretman.

Tek je Šar dobio žuti karton kada ga je dugo vukao za šorc, a kako je vreme odmicalo, sve su nervozniji bili Brazilci. Švajcarska se grčevito branila i odbranila, čak i u 93. minutu kada je viđen pravi karambol u 16 metara ekipe.

Bez izlaza je bio često i Miranda Foto: Tanjug/AP

Nejmar je samo bocnuo loptu koja je izazvala veliku gužvu u 16-ercu, ali je posle gužve Šar intervenisao i postao heroj ekipe, pred meč sa Orlovima u Kalinjingradu koji može rešiti mnogo toga u grupi!

VIDEO - Navijači Srbije posle spektakularnog gola Kolarova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nema ovde lako cemo

    17. jun 2018 | 21:17

    Niko u nasoj grupi nije favorit sve je moguce pa cak i da pobedimo brazilce

  • Covek iz Cuprije

    17. jun 2018 | 20:50

    Zasto ovako pristrasno? Neymar je jedan infantilni igrac, Behrami ga je stavio u dzep. Ne moze ni da prismrdi Mesiju, Ronaldu... Zbog njega Brazil nece osvojiti ovo prvenstvo...

  • Gj

    17. jun 2018 | 21:45

    Sada ce komentari da mozemo dobit Brazil...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA