≫ 

Ludilo u grupi sa kojom se ukršta Srbija: Nemci na meč od ispadanja! (VIDEO)

Švedska je pobedom protiv Južne Koreje došla do tri boda i izjednačila se sa Meksikom, a ukoliko savlada Nemačku eliminisaće aktuelne prvake sveta

  • 10

Fudbaleri Švedske pobedili su Južnu Koreju sa 1:0 golom Grankvista sa bele tačke u 64. minutu, posle penala koji je dosuđen nakon što je VAR presudio da je Klason srušen u kaznenom prostoru od strane Korejca na nedozvoljen način.

Ovom pobedom Švedska se izjednačila sa Meksikom na tabeli sa tri boda, dok su Nemačka i Južna Koreja na dnu bez bodova.

U narednom kolu Švedska igra upravo protiv Nemačke, kojoj će ta utakmica biti "sve ili ništa". Samo pobeda Pancere ostavlja u igri da se i dalje oni pitaju za sve. Ukoliko izgube sigurno ispadaju, a ukoliko odigraju remi biće takođe na korak od ispadanja, jer bi Meksikanci i Šveđani remijem mogli da ih izbace i da zajedno prođu u naredno kolo.

ŠVEDSKA - JUŽNA KOREJA 1:0

(Grankvist 64. pen)

Švedska: Olsen, Augustinson, Grankvist, Janson, Lustig, Klason, Larson (Svenson 81), Ekdal (Hilijemark 71), Forsberg, Toivonen (Telin 76), Berg

Južna Koreja: Čo, Li Jang, Jang, Kim (Jung 67), Park (Min Vo 27), Li Đi Sung, Ki, Ko (Vo 72), Hvang, Son, Kim

Prvo poluvreme bilo je prilično dosadno, a tako je bilo i u većini drugog poluvremena, sve do ključnog momenta utakmice, kada je nakon VAR konsultacije određeno da je penal za Švedsku, koja je rešila meč i došla do velike pobede.

Reprezentacija Švedske je zasluženo došla do pobede u Nižnjem Novgorodu protiv reprezentacije Južne Koreje. Ono što bi moralo da se nagalsi jeste da je ovo bio jedan od najlošijih mečeva u dosadašnjem toku Mundijala. Utakmicu su obeležila čak 40 načinjena faula na obe strane.

Navijači Švedske slave pobedu u svom prvom meču na Mundijalu foto: Pavel Golovkin

>>>Engleski huligan krenuo na ruski pištolj, a to mu nije bila dobra ideja!

Sam početak meča je pripao reprezentaciji Južne Koreje, oni su presingom pokušali da pometu Šveđane, ali im to nije donelo nikakvu korist.

Brzo su se rešrezentativci Švedske konsolidovali i preuzeli konce utakmice u svoje ruke. Međutim, ni Šveđani nisu uspeli da stvore izglednije prilike.

Jedina prava šansa viđena je u 27. minutu kada je Markus Berg igrom slučaja izašao oči u oči sa golmanom Južne Koreje ali je šutirao po sred gola što je Čo iskoristio i odlično intervenisao nogom.

Vktor Klasen izblokiran od strane igrača Južne Koreje foto: Michael Sohn

>>>Kantona ismejao Nejmarov imidž, prosuo je špagete na glavu da dočara frizuru Brazilca (FOTO)

To je ujedno bila i najbolja šansa viđena u prvom poluvrmenu.

Početkom drugog dela igre, Ja Čeol Ho je uputio odličan udarac glavom ali je lopta prohujala pored desne stative gola Švedske reprezentacije.

U 63. minutu, igrač Južne Koreje, Min Vo Kim, je nesmotreno uklizao i faulirao Viktora Klasena. Sudija Agilar je odlučio da proveri ovu situaciju koristeći VAR tehnologiju i nakon pregledavanja odlučio da dosudi penal za Šveđane, koji je Andreas Grankvist pretvorio u pogodak za vođstvo od 1:0.

Li Jung startuje na Viktora Klasena foto: Pavel Golovkin

Nakon ovog pogotka, do kraja utakmice nije bilo nekih izglednijih prilika na obe strane.

Šveđani su mudro čuvali stečenu prednost dok su se napadi Južne Koreje uglavnom bezušešno završavali.

Najbolju šansu za izjednačenje je propustio Hi Čan Hvang u drugom minutu zaustavnog vremena. On je posle odbijene lopte, sa 11 metara glavom uputio udarac ali je on završio pored stative gola Robina Olsena.

VIDEO: Predstavljamo reprezentaciju Švedske u samo 2 minuta!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Frid

    18. jun 2018 | 14:05

    Sta utice na Srbiju iz ove grupe idu Meksiko i Nemacka...

  • Ja...RS

    18. jun 2018 | 16:56

    Jel vam to zao svaba 😂😂

  • Aki

    18. jun 2018 | 16:58

    Malo ste pozurili sa zakljuccima... Nemacka bi i sa porazom od Svedske mogla da prodje dalje. Pod pretpostavkom da Svedska pobedi Nemacku, i Meksiko zavrsava na prvom mestu sa 9 boda. Juzna Koreja dobija Meksiko, Nemacka dobija Juznu Koreju. Svako je svakog pobedio, i svi imaju 3 boda, prolazi onaj sa boljom gol-razlikom. Tako da vam je uvod u vest netacan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA