≫ 

Kejn bacio Engleze u trans, gol u 91. minutu, za očaj Tunisa (FOTO)

Kapiten "gordog albiona" sa dva gola rešio meč u Volgogradu

  • 12

Najbolji fudbaleri Engleske pobedili su Tunis u svom prvom meču na Svetskom prvenstvu, junak je bio kapiten Hari Kejn koji je sa dva gola srušio Afrikance i doneo svom timu prva tri boda na takmičenju.

Engleska - Tunis 2:1, u okviru grupe G u kojoj je Belgija preslišala Panamu (3:0).

Drugi gol napadač Totenhema postigao je u 91. minutu, za delirijum navijača selekcije "tri lava", sjajno je reagovao u petercu, glavom sačekao loptu, smestio je uz stativu - savršen završetak meča za Engleze i za bravuroznog Kejna.

Nisu blistali igrači Gereta Sautgejta, doduše bili su furiozni u prvih desetak minuta kada su mleli Tunišane, saterali ih golmanu Hasenu "u krilu", stvorili dve velike šanse - i dali jedan gol.

ENGLESKA - TUNIS 2:1

(Kejn 11, 91 - Sasi 35.p)

Stadion: Volgograd Arena

ENGLESKA: Pikford, Megvajer, Stouns, Voker, Henderson, Lingard (od 93. Dajer), Dele Ali (od 80. Loftus-Čik), Jang, Tripijer, Sterling (od 68. Rašford), Kejn.

TUNIS: Hasen (od 16. Mustafa), Merijah, S. Ben Jusuf, Bron, Malul, Sasi, Badri, Skiri, F. Ben Jusuf, Kazri (od 85 Kalifa), Sliti (od 75. Ben Amor).

Čovek odluke u Volgogradu: Kejn donosi pobedu Englezima Foto: Tanjug/Ap

Pobeda u poslednji čas, engleski fudbaleri slave gol u 91. minutu Foto: Tanjug/Ap

Neverovatno je iz kakvih su pozicija promašivali Lingard (Hasen mu odbranio nogom), a onda i Sterling (ušeprtljao se na drugoj stativi), golman Tunisa imao je nešto kasnije i jednu nestvarnu odbranu - bukvalno je "iščupao" loptu iz mreže, međutim bio je to i trenutak kada je Kejn materijalizovao veliku inicijativu Engleske.

Lopta koju je Hasen izbacio intervenišući, pala je pravo na nogu Kejna, a ovaj rutinirano pogodio za 1:0.

Nestvarna odbrana golmana Tunisa, Kejn je ipak završio posao Foto: Tanjug/Ap

Ipak, juriš Engleza počeo je da jenjava, izgubila se oštrina koju su do tada imali, pa je Tunis polako počeo da uspostavlja ravnotežu, a gol za egal desio se kad se niko tome nije nadao. U jednoj bezazlenoj situaciji po gol Pikforda, Voker je bez ikakvog rezona upotrebio prekomernu silu pred golom, srušio igrača Tunisa, a sudija, koji je stajao na nekoliko metara, bez dvoumljenja pokazao na jedanaesterac.

Sasi je bio više nego hladnokrvan "sa kreča", iako ga je Pikford pročitao nije stigao da spreči ulazak lopte u gol.

U nastavku, gledali smo pravu uspavanku, jesu Englezi diktirali igru, ali sve do gola Kejna gotovo da nije bilo opasne situacije pred golom Tunisa koji je od 16. minuta branio Mustafa, jer se sjajni Hasen povredio prilikom jedne od nekoliko intervencija u jeku najvećeg naleta Engleza.

Sautgejt je pojačao ofanzivu uvođenjem Rašforda i Loftus-Čika, na pomolu je bio još jedan razočaravajući epilog meča za Engleze, ali je Kejn imao druge planove: ponovo je bio na pravom mestu, posle kornera, snažnim trzajem glavom matirao je Mustafu, doneo pobedu i veliku radost navijačima.

Foto: Tanjug/Ap

Hari Kejn slavi gol protiv Tunisa Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

Adut Engleza Rahim Sterling Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johnny Repp

    18. jun 2018 | 20:49

    Ko su ovde Afrikanci, a ko Evropljani ? Šalim se, znam, ali činjenica je da Tunižani imaju mnogo svetlije face od Engleza.

  • Bedak

    18. jun 2018 | 21:57

    A tako sam zeleo da ostane 1:1 Nisu englezi zasluzili pobedu..

  • Leon

    18. jun 2018 | 22:00

    Ovog Kejna Previše lopta hoće, on je spor nije ni dribler kako uspeva sve te golove da da to je prosto nemoguće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA