≫ 

Krstajić pred Švajcarsku: Kosovo? Rekao sam vam 100 puta, reći ću i 101. put!

Pitanje o Kosovu nije moglo da se zaobiđe...

  • 7

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak od 20.00 časova igra svoj drugi meč na Svetskom prvenstvu u Rusiji, a protivnik u Kalininjgradu biće selekcija Švajcarske.

Tom prilikom, sleektor Mladen Krstajić i zamenik kapitena Nemanja Matić održali su konferenciju za medije pred mnogobrojnim novinarskim ekipama. što srpskim, što inostranim.

Švajcarci su taktički dobro potkovani. Igraju dosta dugo zajedno i selektor im je tu četiri ili pet godima. Znamo im i vrline i mane. Dobro smo ih analizirali, kao i oni nas, i biće žestoko u petak. Sigurno će biti nekih taktičkih ppromena,ali nećemo odstupati od stila igre. Verujem da će igrači biti raspoloženi i agresivni, ali u granicama fer-pleja - rekao je Krstajić, a zatim poslao poruku srpskoj javnosti:

- Ljudi u Srbiji mogu da budu spokojni. Igrači su zdravi, imaju volju i želju za pobedom kao onu što su pokazali protiv Kostarike.

Jedno od pitanja za Krstajića, od strane inostranih medija, bilo je vezano za fudbalere sa Kosova koji se nalaze u taboru Švajcarske, odnosno da li je pričao sa svojim igračima na tu temu.

Foto: MN Press

Rekao sam već 100 puta, evo i 101 put - politika me ne zanima. Trudimo se da prezentujemo sport na pravi način, sve ostalo je nebitno što se nas tiče - jasan je bio Krstajić.

Ruske medije je interesovalo i kako se Orlovima sviđa u Rusiji.

VIDEO: Tadić: Uzvratićemo Švajcarcima istom merom

Hvala Rusiji na gostoprimstvu, osećamo se kao u Srbiji. Hvala ruskim navijačima koji su nam dali vetar u leđa u Samari. I mi smo navijali za našu braću Ruse. Tako će i da ostane. Što se tiče Svetlogorska, on je perfektan, Baza je kao iz bajke. Igrači slobodno vreme koriste onako kako njima odgovara. Na njihovu odgovornost mogu da rade šta hoće, a oni su u poslednjih mesec dana pokazali da su ponos Srbije - rekao je Krstajić.

Na pitanje Telegrafa da li će selektor možda zapevati ukoliko Orlovi obezbede drugu fazu na SP, Krstajić je rekao:

Daće Bog da sve bude ok u petak. Što se tiče pesme, tu neče biti nikakvih problema.

MATIĆ: UNELI SMO NARODU NADU DA MOŽEMO DA NAPRAVIMO NEŠTO NA SP!

Foto: MN Press

Svije viđenje utakmice dao je i Matić.

Naravno da smo svesni činjenice da, ukoliko pobedimo, idemo u drugi krug. Daćemo sve od sebe da tako bude. ali ispred sebe imamo dobru selekciju koja će takođe pokušati da ide dalje. Imaju dosta kvaliteta. Međutim, i mi smo kvalitetni - rekao je Matić i dodao:

VIDEO: Navijači Srbije stigli u Kalinjingrad i odmah poslali poruku Švajcarskoj

Znači nam podrška javnosti. Sada su veća i očekivanja posle pobede nad Kostarikom. Uneli smo nadu narodu da možemo da napravimo nepto na SP, što je i normalno. Ali ne smemo da se opterećujemo. Sam plasman ovde je uspeh.

Osvrnuo se Matić i na Đerdana Šaćirija, najopasnijeg igrača Sajdžija.

On je jedan odličan igrač, igrao sam dosta puta protiv njega. Poznajemo ga dobro. Upoznati smo sa njegovim kvalitetima i pokušaćemo da mu damo što manje prostora. Cenimo ga kao igrača. Da nema kvalitet, ne bi igrao u Premijer ligi.

VIDEO: Sve što niste znali o reprezentaciji Srbije

VIDEO: Sve što niste znali o reprezentaciji Švajcarske

(Specijalni izveštač Telegrafa iz Rusije, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👤

    21. jun 2018 | 20:01

    Шта Косово? Па КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!!! ШТА НИЈЕ ЈАСНО?

  • Ja...RS

    21. jun 2018 | 19:53

    Pokazite maksimalno nacionalni ponos i pobijedite 🇷🇸💪🇷🇺

  • Nusknvp

    21. jun 2018 | 20:48

    Pricajte tamo gde treba - a to je na terenu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA