≫ 

Hrvatska "ubila" Argentince i prošla u nokaut fazu! Mesi doživeo nikad veće poniženje na Mundijalu! (VIDEO) (FOTO)

Kockasti ubedljivo prošli u nokaut fazu, Gaučosi na pragu ispadanja i više ništa ne zavisi od njih

  • 89

Fudbalska reprezentacija Hrvatske savladala je Argentinu sa 3:0 i tako se plasirala u nokaut fazu Svetskog prvenstva! Kockastima su plasman u osminu finala doneli Rebić, Modrić i Rakitić, koji su postigli golove, dok je očaj Argentinaca upotpunio kiks golmana Kabaljera i nova očajna partija Lionela Mesija.

Moćno je delovao sastav Hrvata od starta, a to su dokazali i kroz utakmicu! Pokazali su da ovu igru igra tim, a ne jedan igrač! Uzalud vam i Lionel Mesi, ako nemate tim i nemate ekipu. A Argentinci je definitivno nemaju i to se videlo i ovoga puta.

Očigledno je da je trener Horhe Sampaoli suočen sa mnogo sujete u ekipi, pa drži na klupi Paula Dibalu i Gonzala Iguaina i gubi konce. Mesi ne liči na sebe, a već od starta je moglo da se nasluti da nije posebno dobro raspoložen.

Hrvatska je i u prvom poluvremenu bila bolja, a u drugom je samlela Argentinu. Razbila ju je u paramparčad, a na kraju su se u 90. minutu i poigravali pred golom Kabaljera i faktički su ponizili Gaučose.

Luka Modrić slavi gol; Foto: Tanjug/AP

Hrvatska je sa ovih šest bodova obezbedila prvo mesto, a u zavisnosti od utakmice Island - Nigerija, može već tada da obezbedi prvo mesto na tabeli.

Argentinci više ne zavise od sebe i moraju da čekaju ishod meča Island - Nigerija, ali i da pobede Nigeriju, a zatim i da čekaju povoljan ishod sa meča Hrvatska - Island.

ARGENTINA - HRVATSKA 0:3

(Rebić 53, Modrić 81, Rakitić 90)

Argentina: Kabaljero, Merkado, Otamendi, Taljafiko, Maskerano, Perez (Dibala 68), Salvio (Pavon 56), Akinja, Meza, Mesi, Aguero (Iguain 54)

Hrvatska: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić, Rakitić, Brozović, Modrić, Rebić (Kramarić 57), Perišić, Mandžukić

Ušli su Hrvati mnogo bolje u meč, imali su bolje prilike u prvom poluvremenu, ali u prvih 45 minuta nije bilo golova. Ređali su se promašaji na obe strane, a šanse su imali i Argentinci. Već u 5. minutu Perišić je opasno zapretio, kada je napao sa leve strane, sjajno šutirao iskosa iz teške pozicije, ali je odlično intervenisao Vili Kabaljero i izbacio loptu u korner.

Pet minuta kasnije, Hrvati su ponovo zapretili, ali je Šime Vrsaljko loše vratio loptu na peterac posle dobre akcije i propuštena je opasna prilika za gol.

Lionel Mesi potpuno zaustavljen; Foto: Tanjug/AP

Argentinci su konačno zapretili u 13. minutu, kada je Mesi probio po desnoj strani, zatim je "zavrnuo" do Salvija, koji je izblokiran. Argentinci su se poigravali pred golom, pre svega Vili Kabaljero i defanzivci, a imali su sreće u 15. minutu da je Mandžukić ipak napravio kontakt i faulirao defanzivca Gaučosa.

Najbolja šansa za Argentinu viđena je u 29. minutu, kada je Enco Perez promašio prazan gol posle sjajne povratne lopte Mesija.

Nekoliko minuta kasnije i Mandžukić je imao sličnu šansu na drugoj strani, ali je i on promašio!

Do kraja prvog poluvremena Ante Rebić je imao još jednu sjajnu šansu, ali je bio sebičan i nije uposlio Perišića, koji je bio u odličnoj poziciji, potpuno sam na drugoj strani.

Ipak, na samom startu drugog poluvremena Rebić se potpuno iskupio za to. Oberučke je prihvatio poklon koji mu je servirao Vili Kabaljero šokantnim kiksom pred golom, kada je neshvatljivo reagovao u kaznenom prostoru i krilnom napadaču Hrvatske namestio loptu na volej!

Ante Rebić postiže prvi gol na meču; Foto: Tanjug/AP
Tragičar utakmice - Vili Kabaljero; Foto: Tanjug/AP

Argentina punih 10 minuta nije uspela da se oporavi od šoka, a nakon ulaska Iguaina uspeli su da naprave prvu šansu. Međutim, Meza je nije iskoristio, Subašić i Rakitić su požrtvovanom reakcijom uspeli da sačuvaju gol.

Pokušavali su smušenim napadima Argentinci, a onda ih je u 81. minutu Luka Modrić potpuno nokautirao! Kapiten "kockastih" je dobio je mnogo prostora i zatim uputio hirurški precizan udarac za gol!

Argentinci su se posle toga predali, a Hrvati su postigli i treći gol u sudijskoj nadoknadi i to kada su se poigrali pred golom Kabaljera, za potpuni nokaut!

Foto: Tanjug/AP
Foto: AP/Tanjug

VIDEO: Ni ova seks bomba nije motivisala fudbalere Argentine

VIDEO: Sve što niste znali o reprezentaciji Argentine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin iz Kruševac

    21. jun 2018 | 20:57

    Podrska Hrvatsoj iz Srbije!!!!!

  • Boza

    21. jun 2018 | 22:02

    Cestitke komsije! Navijajte sutra za nas kao sto mi veceras za vas!

  • Gidra

    21. jun 2018 | 22:01

    Ako se ikada bude birao najgluplji selektor u istoriji to je onda ovaj selektor Argentine. Promašio je totalno taktiku. Šupljoglavi selektor bildao mišiće umesto da je radio svoj posao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA