≫ 

Šmekerski odgovor Vučića hrvatskim fudbalerima zbog pevanja ustaških pesama! (VIDEO)

Predsednik Srbije istakao da ne razume zašto je nekome bitnije da se hrani mržnjom prema drugom narodu

  • 51

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi se, da je na mestu Hrvata, radovao velikoj pobedi nad Argentinom na Svetskom prvenstvu u fudbalu, te da ne razume to što je nekome najveća hrana - mržnja prema susedu, prema Srbima.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara kako komentariše to što su reprezentativci Hrvatske pobedu proslavili uz nacionalističke pesme pevača Marka Perkovića Tompsona, koji glorifikuje ustaštvo, i ponovio da takve stvari ne razume, uz poruku "neka pevaju šta hoće".

- Mi ćemo večeras, kada reprezentacija Srbije igra protiv Švajcarske drugo kolo grupne faze, iako ima i onih koji kritikuju i nipodaštavaju svoje sportiste, naše fudbalere, bez obzira na rezultat, pozdraviti, bodriti, biti sa njima i nastaviti tako da se ponašamo i kada gube i kada pobeđuju - izjavio je Vučić.

Fudbaleri Hrvatske Dejan Lovren i Šime Vrsaljko slave uz pesmu Tompsona Printskrin: Youtube/Mali Zeus

Predsednik Srbije je dodao i da je siguran da će reprezentativci "ostaviti srce na terenu", a na nama je, kaže, da ih bodrimo.

Odmah posle utakmice u ruskom Nižnjem Novgorodu, pesmom "Bojna Čavoglave" ođekivala je svlačionicom hrvatske reprezentacije, što je na svom Instagram profilu objavio odbrambeni fudbaler Dejan Lovren.

Inače, ta Tompsonova pesma počinje sa spornim ustaškim pozdravom "za dom spremni", koji je, inače, prema hrvatskom ustavu zabranjen da se koristi.

Pomenuta pesma sadrži i stihove "Čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji", s tim da taj deo Lovren nije postavio na internet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    22. jun 2018 | 20:50

    Gledamo i navijamo za reprezentaciju Srbije, a ako neki kao Hrvati ne umeju da na civilizovan način proslave pobedu svoje reprezentacije bez vređanja, to je njihov problem.

  • Bilja

    22. jun 2018 | 17:47

    Tuzno je koliko su oni dotakli dno ....

  • Afrodita

    22. jun 2018 | 14:00

    Hrvati koriste svaku priliku da nas isprovociraju. Ne nasedamo na takve provokacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA