≫ 

Musa držao čas, Sigurdson tragičar Islanda: Nigerija na pragu osmine finala! (FOTO)

Sjajno drugo poluvreme afričke selekcije koja je prestigla Argentinu u grupi

  • 5

Poleteli su i Super Orlovi, Nigerija je pobedila Island u svom drugom meču na Mundijalu, rezultatom 2:0 i preuzela drugo mesto u grupi D, gde je Hrvatska lider i sigurna za nokaut fazu, a Argentina i Island su iza sa po bodom.

Nigerija će u poslednjem kolu upravo protiv Argentine u direktnom duelu sebi iskrojiti sudbinu, s tim da u taj meč ulazi u daleko boljem psihološkom trenutku i ono što je još važnije, sa bodovnom prednošću.

Ni Island nije otpisan, ali ostrvljani će u poslednjoj utakmici grupe morati da pobede Hrvatsku sa dva ili više golova razlike i da pritom čekaju poraz Nigerije od Argentine, pa da se nadaju povoljnom ishodu.

Junak afričke selekcije protiv Islanda bio je napadač Lestera na pozajmici u CSKA Ahmed Musa - dvostruki strelac na utakmici.

Musa je uz dva gola pogodio i prečku, odigrao je sjajno drugo poluvreme, kao i kompletan nigerijski tim, a Islandu nije pomogao ni penal u 82. minutu dosuđen nakon video pregleda. Tragičar je bio kapiten Gilfi Sigurdson, koji je prebacio gol protivnika i bio je to trenutak kada je svima na stadionu bilo jasno da pobeda ne može da izmakne Nigerijcima.

Slavlje u stilu Vinćenca Montele: Aeroplanino Ahmed Musa Foto: Tanjug/Ap

NIGERIJA - ISLAND 2:0

(Musa 49, Musa 75)

NIGERIJA: Uzoho - Trust-Ekong, Balogun, Omeru - Mozes, Ndidi, Obi Mikel, Etebo (od 90+1. Ivobi), Idovu (od 46. Ebuehi) - Ihenačo (od 85. Igalo), Musa.

ISLAND: Haldorson – Sevarson, Arnason, R. Sigurdson (od 65. Ingason), Magnuson – Gunarson (od 87. Skulason), G. Sigurdson, Bjarnason, Gilason – Bodvarson (od 71. Sigurdarson), Finbogason.

Prvo poluvreme bilo je za zaborav, Island je delovao kudikamo bolje u tom periodu, imao i jednu solidnu šansu pred kraj tog perioda, kada je Finbogason sačekao loptu posle centaršuta, no nije imao sreće da matira Uzohoa.

Delovalo je kao da se oba tima štede, sa mnogo opreza su nastupali u prvih 45 minuta, postojala je bojazan da tako bude i u nastavku, međutim u nastavku na travu kao da su izašla dva potpuno druga tima, tačnije Nigerija je dobila krila, a Island se loše proveo sa takvim rivalom.

Junak Nigerijaca Ahmed Musa završio je na rukama saigrača Foto: Tanjug/Ap

Kontra Nigerijaca za vođstvo bila je za fudbalske udžbenike, akcija je krenula duboko na polovini Islanda,  lopta je pred kraj kontraudara stigla do Mozesa, ovaj je ubacio do Muse koji je izveo strašnu završnicu: prijem "za desetku" i neodbranjiv volej u mrežu Islanda.

Sjajan potez Musea i fantastična akcija Nigerijaca.

Nisu tu stali igrači selektora Gernota Rora, Musa se razgoropadio, u jednom od sledećih napada uzdrmao je prečku sa 16-17 metara, a bila je to uvertira drugog gola Nigerije, ponovo u režiji nezadrživog Musea. Sve je sam uradio, predriblao golmana Holdorsona, imao je ispred sebe još dvojicu Islanđana koji su telima branili gol, međutim pronašao je pukotinu Musa i smestio loptu u mrežu - za novi delirijum navijača i igrača afričke selekcije.

Do kraja, vredan pomena je već opisani penal Sigurdsona koji, nažalost po Islanđane, nije izdržao pritisak koji nameće izvođenje najstrože kazne, lansirao je loptu preo prečke, sa njom i nadu da simpatični Islanđani mogu do egala u današnjem meču.

Lopta odlazi preko gola, otišla je poslednja šansa Islanda da dođu do egala Foto: Tanjug/Ap
Nije izdržao pritisak: Sigurdson diže loptu sa penala preko gola Foto: Tanjug/Ap
Musa postiže drugi gol protiv Islanda Foto: Tanjug/Ap

Glavobolja posle gola Nigerije: Sigurdson je osetio Musino koleno Foto: Tanjug/Ap

 

Veliko slavlje Nigerijaca, Musa u centru pažnje Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap

Foto: Islandski navijači
Foto: Islandski navijači

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nova Varos

    22. jun 2018 | 17:41

    Molimo Vas ako moze neko da intervenise mi u Novoj Varosi nemamo digitalizaciju .hocemo da pratimo prvenstvo.hvala

  • salko

    22. jun 2018 | 19:09

    Argentina ce ici dalje.Dosta su bile dvije ocajne utakmice.Sve ce biti kako se ocekivalo na pocetku.I opet ce tu biti Njemacka,Spanija,Argentina,Brazil.I daj da se omoguci ovima iz Varosi da gledaju prvenstvo.Mislim,red je...

  • Djes sad

    22. jun 2018 | 19:01

    Prodje Argentina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA