≫ 

Srbija se žali FIFA na VAR sistem: FSS najavio žestoku reakciju na skandalozno suđenje!

Nemački sudija i te kako je uticao na igru i rezultat u meču Srbije i Švajcarske

  • 71

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović najavio da FSS neće sedeti "skrštenih ruku" posle meča sa Švajcarskom i lošeg suđenja, kao i zbog nepravedne upotrebe VAR tehnologije.

>>>Sudija i švajcarski Albanci nam presudili, Srbija mora da pobedi Brazil ako hoće u osminu finala! (VIDEO)

Odmah po završetku meča, Šurbatović je istakao da su čelni ljudi Saveza pribegli neophodnim merama.

- Već smo obavili dosta razgovora. Mi smo i zvanično uputili protest FIFA na suđenje. Ja nisam neko ko će tražiti opravdanja i najmanje me boli izgubljena utakmica. Danas smo izgubili, izgubićemo ih puno. Ali, ako uvedemo sistem koji treba neke stvari da reguliše i mi ovo doživimo u dve utakmice, a podsetiću vas da smo sličnu situaciju sa Mitrovićem imali i protiv Kostarike, kada nije suđen penal, niti je pozvan VAR - istakao je on i dodao:

- Primera radi, sličan penal je suđen Hrvatskoj protiv Nigerije. Ovo danas je skandaloznija odluka jer je gospodin dosudio kontrafaul, čak i to je sebi dozvolio. Postavlja se pitanje zašto smo uveli VAR.

Momenat kada dva igrača obaraju Mitrovića u šesnaestercu; Foto: Tanjug/AP

- Očigledno je da taj VAR samo važi za neke i "po potrebi" što je skandaloznije nego da smo ostavili same sudije da donesu odluke u jednom sekundu. Ovi imaju vremena da 5 ili 10 puta pogledaju snimak, da sve sagledaju... - nastavio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije u dahu:

- Dolazimo u situaciju da smo samo zamenili ljude. Ovi koji su na terenu greše, a to smo znali, a ovi koji treba da ih koriguju odlučuju kada će da koriguju. To je još gore. Bolje da VAR nismo uvodili.

VIDEO: Tadić na ivici suza; Kako je bilo u svlačionici? - Ružno

Za sam kraj, osvrnuo se i na sam tok meča sa Švajcarskom.

 - Ispada da pričamo o tom detalju, ali taj jedan detalj odlučio je utakmicu. Da je bio penal, damo gol i pobedimo. Sada dolazimo u situaciju da smo poslednjih 10 minuta odigrali loše, da se razbilo sve ono što smo gradili 70 minuta. 

I...da ostavimo VAR po strani. Mislim da niko za tih 70. minuta nije razbio švajcarsku kao mi. 

VIDEO: Srpski navijači teško podneli gol Švajcaraca

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јован

    23. jun 2018 | 00:35

    Био је пенал на Митру!

  • Macku o rep

    22. jun 2018 | 23:53

    Mozes se zaliti upravi vodovoda.

  • Stanislav

    23. jun 2018 | 00:12

    Treba uraditi nesto konkretno. Poceti utakmicu sa Brazilom. Onda sesti na travu . I izneti zahtev da se postuju pravila. Ova dva Albanska igraca da se kazne sa udaljavanjem sa mundijala , zbog provociranja na nacionalnoj osnovi. Sudiji da se oduzme licenca za sudjenje. Kartoni poniste. I pokazati celom svetu da se pravila moraju postovati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA