"Srpski moroni i njihovi prijatelji Rusi": Kako je hrvatski medij udario po petorici navijača koji su imali obeležja sa likom Ratka Mladića (FOTO)

Fotografija koja se pojavila posle meča u Kalinjingradu posebno zainteresovala redakcije u Zagrebu

  • 9

Posle utakmice Srbije i Švajcarske, koju su Orlovi izgubili sa 2:1, mediji u Švajcarskoj, Evropi i svetu uglavnom, su kritikovali ponašanje Šaćirija i Džake koji su simbolom albanskog orla proslavljali svoje golove. Ipak, neki mediji u Hrvatskoj, konkretno Index u ovom slučaju, pažnju su posvetili navijačima Orlova koji su nosili obeležja sa likom Ratka Mladića tokom meča 2. kola.

>>> Skiči srpčad, cvili, kuka, CIA, Vatikan: Hrvati likovali zbog poraza Srbije samo dan pošto smo hvalili njihovu pobedu nad Argentinom

Priložena fotografija sa utakmice Srbije i Švajcarske na kojoj navijači nose dukserice sa likom generala Mladića poslužila je kao povod za brojne kritike Srbije, Rusije ali i FIFA, koja "žmuri na ispade ovog tipa".

Hrvati se pitaju kako je moguće da "zločinac i ubica koji je naredio mučenje i proterivanje desetina hiljada civila, kao i uništenje stotina gradova i sela i koji je krajem prošle godine u Hagu osuđen na doživotni zatvor zbog genocida", može da bude veličan i istican putem zastava i simbola na zvaničnoj utakmici koju organizuje FIFA.

Navijači Srbije u Rusiji; Foto: MN Press

Kao glavni krivci za "krijumčarenje" ovih simbola označeni su navijači Zvezde, Partizana, Srbije uopšte, ali i Rusi, za koje se kaže da su sve ovo dozvolili jer "neskriveno navijaju i štite Srbiju". Komično?

VIDEO: Navijači pevaju: Srbi i Rusi braća zauvek

Ipak, činjenica je da je Fudbalski savez Srbije posle duela sa Kostarikom kažnjen sa 10 hiljada franaka zbog transparenata uvredjivog sadržaja. Ali...

Činjenica je i to da je Srbija pretrpela ogromnu nepravdu na meču, o kojoj selektor Krstajić nije želeo da govori na konferenciji, baš kao i o potezu Šaćirija i Džake, koji su simbolima albanskog orla i "velike Albanije" poslali svojevrsnu političku poruku celom svetu.

Tako su sa jedne strane navijači Srbije, koji su nazivani "moronima" u zvaničnom komentaru na Fejsbuku, dok o Džaki i Šaćiriju nije bilo mnogo reči, iako su kao profesionalni fudbaleri  na skeneru svih zemalja sveta.

Simboli Velike Albanije koje pokazuju Džaka i Šaćiri; Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?

    23. jun 2018 | 17:51

    Gledajte u vaše dvorište i Mandzukic se slika sa gotovinom pa ništa .

  • Dr. za rock and roll

    23. jun 2018 | 19:14

    Kad vi mozete pavelica i hitlera mozemo i mi mladica--- a ko je moron videlo se po zavrsetku drugog svetskog rata

  • Srna

    23. jun 2018 | 19:17

    Zivila Republika Srpska, zivio Djeneral Ratko Mladic zivila slobodna zemlja ...Bravo momci iz Istocnog Sarajeva ili Srpskog Sarajeva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA