≫ 

Poslao bih ja njega u Hag, da mu sude! Krstajić pred srpskim novinarima pokrenuo vulkan emocija (VIDEO) (FOTO)

Selektor na konferenciji za medije ponovio ono što je nedugo pre toga objavio na svom instagramu - Briha u Hag!

Dan posle bolnog poraza od Švajcarske, selektor Srbije Mladen Krstajić pojavio se pred srpskim izveštačima u Rusiji, tokom koje je ponovo osuo "drvlje i kamenje" po sudiji Feliksu Brihu.

Krstajić je nekoliko sati pre konferencije na svom instagramu "okačio" fotografiju spornog obaranja Mitrovića pred golom Švajcarske iz više uglova, uz komentar da je Srbima nekad glave došao Hag, a sada VAR.

>>> Brutalna poruka Krstajića posle poraza od Švajcarske: Nekad prokleti Hag, danas Var!

Isto to je ponovio i pred srpskim novinarima.

Na pitanje da može da pokaže karton sudiji, koji bi bio to bio, Krstajić je odgovorio.

- Poslao bih ja njega u Hag. Da mu sude. Kao što je on nama sudio.

VIDEO: Najzanimljiviji momenti Krstajićeve konferencije

O samom suđenju je rekao...

- Kao i u celoj Srbiji i u celom svetu, činjenica je da smo pokradeni, ali alibi neću tražiti.

Pogled pun ponosa: Krstajić uzdignuta čela sluša intoniranje srpske himne pre meča sa Švajcarskom Foto: AP/Tanjug

Krstajić je pričao i o atmosferi u timu posle šokantnog poraza, o tome koliko se pričalo o samoj igri, a koliko o sudijskoj nepravdi.

- Sigurno da ostaje žal za nekim stvarima. Nismo igrali protiv autsajdera već protiv kvalitetne reprezentacije. Taj prvi gol je delo pada koncentracije. Sekunde su odlučivale.

O svemu je pričao Krstajić, kaže da je njegova bila ideja da se u poslednjih 15 minuta igra sa više rizika na polovini protivnika, otud i više prostora njima za kontre iz koje smo surovo kažnjeni. Poručio je da je on najodgovorniji za šokantan epilog meča.

VIDEO: Tadić na ivici suza; Kako je bilo u svlačionici? - Ružno

- Što se tiče prvog poluvremena možemo da budemo zadovoljni. Švajcarska je takođe imala prilike, ali u prvom poluvremenu smo bili znatno bolji. U drugom poluvremenu, ne tražim alibi, ali svakakom smo imali lošijih trenutaka, uz to su i Švajcarski iskoristili naše slabosti. Primili smo jeftine golove, naročito drugi. Bilo je uticaja sudija, neke napade koje smo imali, bili su svirani kontrafaulovima u korist Švajcaraca. Najodgovorniji sam za poraz Srbije. Nisam taj tip da gledam sebe. Bod nam ne bi značio. Da smo se branili, neki bi rekli "vidi kakav je onaj Krstajić, brani se, sakupio četiri boda. Išli smo na pobedu i uvek ćemo ići na pobedu.

Biha u Hag! Krstajić zna šta bi sa nemačkim arbitrom Foto: MN Press

Osvrnuo se i na izjavu Luke Milivojevića da mu nije jasno zbog čega se srljalo napred u završnici, isto to je konstatovao i Mitrović uz reči da smo u tom periodu igrali "kao muva bez glave".

- Luka reaguje emotivno, baš smo sad pričali, sigurno je želeo pobedu nad Švajcarskom. Ja sam najodgovorniji što smo rizikovali poslednjih 15 minuta. Da je bilo drugačije sad bi ste o meni pisali hvalospeve.

Povelo se pitanje sitacije kod drugog gola Švajcarske, previše visoko su naši igrači izašli, pa je Tošić ostao usamljen da juri bržeg Šaćirija. Postavilo se pitanje gde je u tom trenutku bio Ivanović ili neko drugi, da pomogne Tošiću.

VIDEO: Jovan Šurbatović o žalbi FIFA na kopačke Šaćirija

- Nikad neću kritikovati igrače. Bio sam odbrambeni, ali na toj poziciji se gledaju samo greške, sve dobre se zaboravljaju.

Krstajić tvrdi da je samo njegova odluka bila da ekipa igra ofanzivnije u završnici meča.

- Bilo je priča da sam neiskusan, da nije trebalo da dođem, ali ja sam takav kakav sam. Mogao sam da idem na bod, ali ne gledam sebe, smatram i sad da imammo kvalitet kao ekipa. Nije nam lako, ali ovih pet dana nam je činiti da zadržimo atmosferu. Da pokušamo sad ono što mnogi misle da je nemoguće, da pobedimo Brazil. Bilo bi bolje da smo pobedili, ali momci su svesni šta nam je činiti. Utakmica sa Brazilom odlučuje sve za dalji plasman. Brazil je velesila u fudbalu. Malo smo spavali, iskren da budem, razmišljali smo o porazu.

Traži pomoć svevišnjeg, ali ona ne dolazi: Krstajić tokom utakmice sa Švajcarskom Foto: MN Press

Prepričao je i o ambijentu u svlačionici posle meča Krstajić, znamo da je Stojković plakao, sličnog raspoloženja bili su i ostali.

- Nikom nije svejedno, nije nam lako... Ne predajemo se, protiv Brazila idemo da damo maksimum bez obzira što je kandidat za osvajanje titule.

Najteže posle ovakvih poraza je psihološki povratiti ekipu, slaže se Krstajić da će to biti ključno pred duel sa Južnoamerikancima.

- Mi smo iskreni jedni prema drugima. Zajedno smo i u dobru i u zlu. Pričali smo, pričaćemo, čućemo svačije mišljenje, ali mi moramo da popravimo utisak na meču sa Brazilom.

Taktički, možda je najlošiju partiju od svih odigrao Sergej Milinković Savić, nije ga bilo u određenim defanzivnim situacijama, kada je morao više da pruži.

- Možda nije bio na nivou, ali to su sad spekulacije. Imalo bi možda smisla, ali odluke se donose u datom trenutku.

Za kraj, selektor Srbije je najavio promene za meč sa Brazilom.

- Sigiurno će biti promena u timu. Iz razloga što Brazil igra onako kako igra. Analizirali smo Brazil, videli ste da i oni pored perfektnih igrača imaju mana. Kostarika je primer, izdržala je do samog kraja.

VIDEO: Divljanje Albanaca, slaveći pobedu su maltretirali Srbe u Cirihu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    23. jun 2018 | 16:28

    Ako je fudbal vredniji od zivota,onda u redu,ali utakmice se zaborave i zivot ide dalje...mozda vec sutra bude neka vaznija pobeda,neki vazan dan koji ne treba zaboraviti!!!

  • Goa

    23. jun 2018 | 16:31

    Napred Srbijaaaaaa !!! Sta god da kazete j*bite se, misim u krevetu, ne stvarno, aj batalite te kritike hteli su momci, zasrali, i sta sad ? Daj da ih podrzimo protiv Brazila, dokle medjusobna mrznja, ujedinimo se vise lebac mu jebem !

  • Sima

    23. jun 2018 | 17:22

    Nije vam Muslin valjao?sad nam kriv sudija....ti si Kriv Krstajiću.Jos smo dobro prosli kako smo igrali u odbrani i na sredini...samo napadu svaka čast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA