≫ 

FSS detaljno obrazložio žalbu: Sedam snimaka stiglo u FIFA kao potvrda koliko smo oštećeni protiv Švajcarske!

Revolt i dalje traje!

  • 33

Fudbalski savez Srbije oglasio se još jednom posle skandaloznog suđenja na meču sa Švajcarskom na Mundijalu.

Orlovi su oštećeni za penal kada su rvačkim zahvatom oborili Aleksandra Mitrovića pri 1:1 u 2. poluvremenu, za šta sudija Feliks Brih nije mario.

Nakon toga, Švajcarska je došla do gola za preokret, a naš Savez je uputio žalbu, nakon čega je objavio i saopštenje, koje prenosimo u celosti.

VIDEO: Albanska Švajcarska! Albanci maltretirali Srbe i slavili pobedu Švajcarske uz simbole "crnog orla"

- Fudbalski savez Srbije uputio je danas žalbu FIFA posle pristrasne arbitraže nemačkog sudije Feliksa Briha u meču 2.kola Grupe E između Srbije i Švajcarske. Brojni izveštaji vodećih svetskih medija, a posebno video snimci svih spornih situacija u toku meča , govore u prilog činjenici da smo na toj utakmici teško oštećeni.

Mitrović u neverici: Je l' moguće da ovo nije svirao? Foto: Tanjug/AP

Uz napomenu da nam je nejasno kako je nemački sudija uopšte mogao da bude delegiran da sudi utakmicu između Švajcarske i Srbije, kada je opštepoznato da je jedan od švajcarskih konfederalnih kantona nemački kanton, FIFA smo priložili sve dokaze koji jasno ukazuju na mnoge propuste.

VIDEO: Tadić na ivici suza; Kako je bilo u svlačionici? - Ružno

Posle detaljne analize svih spornih detalja sa utakmice FIFA smo priložili sedam video snimaka koji jasno pokazuju tendenciju u presuđivanju sudije Briha na štetu naše reprezentacije. Na priloženim snimcima jasno se vidi neujednačen kriterijum prilikom dodeljivanja žutih kartona kada je većini naših ključnih igrača olako dodelio javne opomene, a da za iste ili slične situacije to nije činio na drugoj strani.

Srbima delio kartone, Švajcarce opominjao Foto: AP/Tanjug

Najteži propust odnosi se na nedosuđivanje kaznenog udarca nad Mitrovićem pri rezultatu 1:1 koji je mogao da prelomi utakmicu u našu korist.Penal koji je ceo svet video, a samo Brih nije, morao je biti predmet VAR analize.

VIDEO: Vujadin Savić brutalno o Śaćiriju i Džaki: Nije za novine śta bih im uradio

Na ovom svetskom prvenstvu VAR tehnologija je korišćena na svim utakmicama i njene prednosti primenjene su u brojnim spornim situacijama. Pitamo se zbog čega je Srbija jedina reprezentacija na Svetskom prvenstvu na čiju štetu je sudija doneo odluku da ignoriše sporne situacije.

Ako se uzme u obzir činjenica da je postojala slična situacija i na meču sa Kostarikom, kao i činjenica da je za mnogo blaži prekršaj selekciji Hrvatske u meču protiv Nigerije dosuđen kazneni udarac, koji je potvrđen VAR-om, onda se opravdano postavlja pitanje da li je reč o dvostrukim standardima i da li se VAR sistem upotrebljava selektivno?

VIDEO - Uroš Spajić kasnio na trening Orlova, dočekao ga aplauz

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brannko

    23. jun 2018 | 22:41

    Izmislili su sve tehnologije, var, pet sudija, ali ne mogu da izmisle tehnologiju protiv nepostenja. Sve je uzalud, Zapad je utonuo u pristrasnost i korupciju.

  • Partizan pa Bog

    23. jun 2018 | 22:40

    Koliko komisiji treba da ramotre zalbu FSSe.

  • Mrgud

    23. jun 2018 | 23:02

    Dok oni odluce ....prodje voz.... i sta sad ...idemo dalje podignute glave kao i uvek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA